Sales Greatness

Sales Greatness

Å bli en bedre selger krever optimal kunnskap. Denne siden skal gi best mulig salgskunnskap, øke salgs-ferdighetene dine og salgs-kompetansen din. Selgere som ønsker å bli bedre selgere skal få best mulig informasjon for å bli den beste selgeren de kan bli.

Bli en bedre selger | Minibok

Bli en bedre selger med denne e-booken.

Hvordan du kan bli en bedre selger er et god spørsmål. På denne siden går vi i dybden på dette, og du kan gjerne bokmerke siden og komme tilbake til den. fordi det er mye hjelpsom informasjon her.

Takk for at du er en person som realiserer deg selv!

 


Alle som prioriterer å realisere seg selv, lære og vokse blir bedre mennesker og får lykkeligere liv. Den beste sidevirkningen av å utvikle seg selv som menneske, er at man også lærer seg å spre mer positiv energi til andre. Bare de beste menneskene investerer i seg selv og sine evner, som igjen gjør at de kan påvirke menneskene rundt seg positivt.

 

 

Hvis du først skal selge - hvorfor ikke være den beste du kan være og tjene mest mulig?

 

Når du vet om prinsippene for suksess i salg, og deretter øker dem, kan du skape din egen skjebne. De gode nyhetene er at disse prinsippene kan oppdages, og at de kan økes på en enorm måte. Altså kan suksessen din i salg bli så stor du bare vil.

I denne boken skal jeg gi deg mange prinsipper som  du skal fordøye, forstå og maksimere til det fulle. Mange ting må du finne ut på egen hånd også. Desto flere prinsipper du forstår og desto flere prinsipper du gjør til en del av deg selv - desto bedre blir du. Disse prinsippene dekker noen viktige krefter som vil bidra til at du blir en optimal selger. Jeg har bevisst utelatt noen prinsipper fordi jeg føler det er like greit at du lærer dem av Brian Tracy, ettersom mesteparten av det jeg har lært er av han. Det blir uansett nødvendig å lære av Brian Tracy dersom du ønsker å virkelig bli en optimal selger.

Du trenger ikke huske alle prinsippene, men etter hver kommer du til å se dem så tydelig, at du vet hvilket prinsipp som kan økes eller justeres for optimal prestasjon. Etter hvert blir alle prinsippene totalt integrert i deg, slik at det "bare er deg" å gjøre ting riktig. Å gjøre alt best mulig blir normalen! 

Denne boken vil gi deg noen av bitene du trenger for å bli en enorm suksess i salg, og den vil kanskje gi deg usynlige biter du ikke så før, slik at du får et enda mer fullstendig bilde. Du må også finne ut ting på egenhånd.

Du har kanskje funnet mange biter og økt effekten av dem allerede - da vil disse prinsippene gjøre bildet og salgskreftene dine enda sterkere.

Les denne boka og integrerer dem dypere og dypere inn i deg selv.

 


Fordelene med å være den beste selgeren du kan være:


- Du får en ENDA bedre hverdag!

- Du smiler og skaper flere hyggelige samtaler og har det mer gøy

- Du opplever et enda høyere nivå av mestring, og du kan løfte hendene i været og juble når du slår nye rekorder

- Du elsker følelsen av å vokse og opplever at livet er spennende

- Du gjør enda flere liv bedre fordi du blir dyktigere og dyktigere, og får den gode følelsen i kroppen på vei hjem

- Du gjør dagen til kundene enda bedre, fordi du er en enda mer karismatisk person, og de syns det var kjekt å prate med deg

- Du liker svært godt følelsen av å se enda mer av (de tidligere usynlige) kreftene i salg. Du skaper et mer detaljert kart i hodet over hva som skjer og hvordan du kan hjelpe kunden til å få et bedre liv. Du gleder deg til å prøve nye ting og du skaffer deg enda flere ferdigheter i arsenalet ditt. Du får også en dypere forståelse av fundamentene og forstår at de er enda viktigere enn du tidligere trodde. Dette gjør at du tillater deg selv og bli enda bedre.

- Du slår dine egne rekorder og det er en ekstremt deilig følelse

- Du kan hjelpe de rundt deg mer og du skaper nye spennende muligheter

 

Disse tipsene og prinsippene fant jeg og brukte selv for å bli den beste selgeren i firmaet mitt på en måned, og bli en toppselger på fire måneder og tjene fire ganger så mye som gjennomsnittet på like lang tid. Disse tipsene og prinsippene vil også gjøre at du kan fortsette og vokse som toppselger, og bli bedre og bedre.  Du vil skape enda større muligheter for deg selv. Disse tipsene vil også gjøre at du blir en konstant "overperformer", hvis du bygger på prinsippene og maksimerer hvert prinsipp til det ABSOLUTT ypperste.

Den første uka fikk jeg jobbet fikk jeg 20 salg. Med hjelp av prinsippene i denne boka og innsats klarte jeg 187 salg, med folk som svarte ja på sms, på en uke, til privatkunder av kosttilskudd. Etter å ha lest veldig mye klarte jeg til slutt å tjene over 100 000 på en måned, som var målet mitt. Det fins selvfølgelig bransjer man kan tjene mer i enn å selge kosttilskudd. Likevel hadde jeg veldig tro på produktene mine, fordi de har mest innhold pr. pris enn andre konkurrenter, med innhold som faktisk gir effekt. Jeg har sterk tro på helse, har studert ernæringsfysiologi og dette er i tråd med det jeg ønsker å drive med. Derfor kunne jeg maksimere ferdighetene mine med å selge dette.

Jeg hadde ikke klart å lære så mye om salg hvis jeg ikke hadde hatt tro på det jeg solgte og ikke følte mening med det. Jeg har også snakket til mange av kundene jeg har solgt til i senere tid, og hørt hvordan de har fått et bedre liv pga. mer energi og  bedre muskel og ledd helse. Det har bare gitt meg enda mer drivkraft til å bli så dyktig jeg kan bli. Å selge noe du har sterk tro på og som interesserer deg, er nødvendig. Dette er det første kapittelet i boka også.

 

Du må være interessert i produktet ditt og ha sterk tro på det

 

Dette er det viktigste tipset av alle som vil akselerere fremgangen din med flere titalls år. Dette tipset er verdt flere millioner, Det er ekstremt viktig. Det avgjør suksessen din! Hvor dypt du forstår dette prinsippet vil avgjøre livskvaliteten din som selger.

 

Dette er egentlig to prinsipp som går litt i hverandre og former det første prinsippet. Er du interessert i noe, har du som regel tro på det. Har du tro på verdien av en ting, blir du som regel interessert i det.

 

Interesse for det du driver med er som å springe i ekstrem medvind på et tenkt rullebånd som er veldig langt, slik som på en flyplass, som går i samme vei som du skal springe. I tillegg til det, er du uthvilt, du har spist veldig sunt og er fullstendig energisk. Når du springer alt du kan, i sånne omgivelser, vil du ha mye høyere toppspeed, i forhold til bakken. Du vil i hvert fall ha høyere toppfart enn en som springer ved siden av, med motvind og som løper på et rullebånd som går motsatt vei. Du vil nå målene dine mye fortere, og passere mål-linje etter mål-linje. En mål-linje kan for eksempel være å tjene en spesifikk mengde penger i måneden, betale ned huset ditt, bli så god at du har mer tid og penger til ferie og kos med kjæreste eller familie, høyere selvtillit og mestringsfølelse og masse annet. 


Rullebanene er en metafor for progresjonen din. Du blir så ekstremt mye fortere en mester i salg dersom du selger noe du interesserer deg for og har tro på.

 

Ekstrem interesse = ekstrem kraft

 

Indre overbevisningskraft = påvirkningskraft

 

Din indre overbevisning om at dette er et fantastisk produkt, avgjør hvor stor påvirkningskraft du har på kunden.

 

Når du har egeninteresse for det du selger, leser du gjerne om det på egen hånd. Med interesse blir ekstrainnsats enkelt. Du høres mer ekte ut. Entusiasmen vil komme naturlig ut. Du vil ha mer energi, og jobben din vil være mer givende.

 

Med EKSTREMT STERK TRO på produktet ditt, gjør du automatisk det meste rett i en samtale. Du må selvfølgelig lære andre prinsipper som speiling, profesjonalitet, empati, forståelse og mange andre ting. Likevel er høyden for suksessen din hengende på hvor sterk tro du har på produktet.

Den gode nyheten er at du kan øke denne produkttroen. Der har du tre valg:

1. Øk produktro ved å lære masse om produktet, opplev produktet på en best mulig måte selv, eller hør på andre og opplev deres reaksjon på produktet. Du må bli "hypet" på produktet ditt. Da kan du snakke fra hjertet når du selger.

2. Selg noe annet du har mer tro på.

3. Bli så god at du kan selge hva enn du vil som du har tro på. Dyktige selgere er noe alle ønsker. Skap dine egne muligheter.

 

 

Enten må du selge noe du tror på eller få troen på det

 

Hvis du har en jobb som ikke selger noe du virkelig tror på, kan du bruke tiden på å finspisse ferdighetene dine, mens du leter og finner noe som du vil gi til andre. Blir du god nok kan du velge hva du vil selge! Du skaper dine egne muligheter! Å kunne hjelpe en person til å ta valg som gjør livene deres bedre er en høyst ettertraktet egenskap.

Du må være overbevist om at det du gir bort er positivt og noe du selv ville benyttet deg av og gitt til foreldrene dine, før du kan gi det til noen som helst 

Den andre fordelen med å velge noe du er interessert i og som du vet gir en positiv forskjell er at det er ekstremt mye mer tilfredsstillende for deg selv i lengden, og vil gjøre deg mer lykkelig.

Selger du allerede noe du har tro på, må du bevise for deg selv hvor bra produktet faktisk er.

For å bli solgt på ditt eget produkt kan du også finne måter å oppleve det du selger på sitt beste. Hvis for eksempel du selger kosttilskudd for muskler og ledd - ta høy dose en stund, hvis det er trygt, og opplev det selv. Hvor mye bedre føler du deg, hvor mye lettere er du i kroppen, og hvor mye smidigere føles det? Eller hør kundehistorier og opplev andres positive opplevelser. Forstå alle fordelene med produktet og tenk og føl hvordan det vil gjøre en forskjell i livene til folk.

Opplev produktet ditt på sitt beste!

Dette er noe veldig få selgere tenker på. De tenker at de kun skal forbedre samtale-teknikker, noe som er bra, men dette kan ha en KRAFTIG effekt. Det vil også gi deg mange sanne, kraftige historier og fortelle til kundene dine.


Finn ut hvordan du kan oppleve produktet ditt på sitt beste eller visualiser fordelene med det.

Din egen overbevisning om at dette er et fantastisk produkt vil smitte over på kunden og sterke følelser knyttet til produktet smitter også over.

 

Når jeg helbredet mine egne knær med blant annet høy dose av boswellia, en veldig sterk betennelsesdempende urt fra indisk medisin, klarte jeg å selge den til nesten alle jeg fikk snakke i 5-10 minutter med.  Det var en helt enorm forskjell i livet mitt å helbrede knærne mine, fordi jeg forstod hvor viktig helse var, og fikk en helt annen livskvalitet.

Jeg var så overbevist at hvis jeg ikke klarte å gi det til noen, ga jeg dobbel pakke til neste, slik at de kunne dele med kjæresten sin også. Jeg hadde dager hvor hit-raten min var over 100 %. Det skjedde kun fordi jeg hadde så sterke følelser knyttet til å ha fjernet smertene i knærne mine. Fysioterapeuten min hadde ikke peiling og sa jeg mest sannsynlig aldri kom til å bli helt bra, og jeg trodde det, helt til jeg lærte om ernæring og urter. Jeg har ingen smerter i det hele tatt i knærne lenger og kan trene jevnlig! Det er en totalt annen skjebne, på grunn av grepene jeg gjorde.

Jeg spiste mat som faktisk hjelper kroppen til å reparere seg selv, fjernet matintoleranser, tok gurkemeie, omega 3 og boswellia og noen andre ting. Etter 4-5 måneder ble jeg bra i knærne. Boswellia var den kraftigste urten jeg brukte. De andre faktorene var nødvendig, men virkelig, boswellia er målt til å være MER smertestillende enn ibuprofen etter to uker i 1 grams dose! Det er helt ekstremt positivt.

Nå er jeg også mer glad, fikk bort masse kviser, pga. mindre generell betennelse og har bedre helse. Mindre hodepine, kan trene og føler meg bedre generelt. Selvfølelsen økes også fordi jeg kan være mer aktiv. Jeg har ikke vondt, jeg har det GODT i kroppen!
Jeg kunne selge det på det høyeste nivået, fordi jeg var interessert i det, og visste at det var positivt for andre.

Du må selvfølgelig bruke andre prinsipper fra boka også. Poenget med å fortelle om denne perioden er for å vise hvor mye indre overbevisningskraft betyr. På dette nivået avslutter du ofte samtalene med "værsågod" og får "takk" tilbake også. Det føles bra å gjøre liv bedre. Over 90% av de jeg har gitt det til, som faktisk bruker det, har valgt å fortsette etter prøveperioden. MANGE har blitt bedre, inkludert faren min, som fikk mindre smerter i albuen, og mamma som fikk mindre smerter i musearmene hun hadde.

 

Hvor mye tror du på produktet ditt?

Hvordan kan du øke troen din ekstremt mye?

Hvor mye innsats kan du legge i produkt-tro og produktkunnskap?

 

En profesjonell basketballspiller vet at han må gjøre mer enn bare å spille basketball. Han trener ikke bare når han spiller, han trener fysikk og ferdigheter utenom kamp også! Produktkunnskap er litt som å lære seg finter du kan bruke i kampen eller bli sterkere. Å trene fysikk og ballfølelse er som å øke produkttro. Selvfølgelig må man trene hjemme for å være verdens beste basketballspiller. For å kunne for å ta en slamdunk i en salgssamtale er du nødt til å lese hjemme. Du har kontroll over hvor dyktig du skal bli.

Øk alt som kan økes! Ingen basketballspillere tenker: "jaja, så sterk er jeg og sånn er det"... De ØKER styrken sin. Vi må også ØKE HVOR STERKT VI TROR PÅ PRODUKTET - ELLER SELGE ET PRODUKT VI TROR MER PÅ! Det er akkurat som å være en basketballspiller som er sterkere.

Den som trener mest og SMARTEST vinner!

Hemmeligheten til å være verdens beste er å gjøre noe du elsker. Selger du noe du har tro på åpner du dørene for optimal suksess.

Hvilke drømmer har du?

Kanskje du vil tjene 20 ganger mer enn du gjør nå, ha en høy stabil inntekt, eie huset ditt, kunne reise når du vil, investere mer i deg selv og ha vaskehjelp, spise god og sunn mat, realisere deg selv fullstendig, ha enda bedre forhold, føle mestring, glede, være fullstendig i øyeblikket og kose deg med alle andre gleder du kan få. Alt som kreves er å TRENE mer enn noen andre. Så får du det du vil.

Veldig mange øver på salgsteknikk, men det går ikke opp for folk at de kan  øke produkttro, og de tenker ikke over hvor viktig det faktisk er! En sterk Lebron James er en bedre basketballspiller enn en svak Lebron James. Selvfølgelig ville han ikke vært like god uten styrke.

 

 

 

Før og etter min første salgsjobb


I den første jobben jeg hadde, var jeg en testsjåfør og kjørte gjennom en bomstasjon, mange ganger i sirkel, for å teste bombrikkene oppe i bilruta. Jeg fikk også en ny oppgave på den jobben, og det var å telle antall biler som kjørte gjennom en bomstasjon. Det var gjort et videoopptak som jeg satt og så på, mens jeg skrev ned antall kjøretøy og hvilken type kjøretøy som kjørte forbi. Lønnen var 160kr i timen, og jeg trodde det var en bra jobb og jobbet en del overtid. Jeg fikk ca. 20 000 kr brutto for det oppdraget og trodde det var mye penger. Den andre jobben jeg tok var en salgsjobb med 100 % provisjon. Første måned tjente jeg ca. 25 000 kr, og 40 000 kr to måneder etter, og 80 000 kr etter fem måneder. Nå, mens jeg skriver denne introen, har jeg jobbet 10 dager og tjent 65 000 kr foreløpig, dette er min 18. måned. Et finansielt løft er bare én av fordelene man får av å lære seg salg og bli så dyktig man kan bli.

 

Du ønsker å bli den beste du kan bli, tjene mest mulig penger på det du driver med, nyte jobbhverdagen, og livet ellers. Du ønsker også å ha den gode følelsen av å være dyktig i det du driver med. Du har lyst til at så mange som mulig skal bruke produktet ditt, så mye som mulig, for at andre skal få det bedre. Alt er positivt med det du driver med - kundene dine blir mer glad, du blir mer glad. Man får et bedre liv av å gjøre andre liv bedre.

 

Will Smith: "If you're not making someone else's life better, then you're wasting your time. You're life will become better, by making other lives better."
 


ALT kan læres/ALT kan mestres


Det første jeg lærte i denne jobben var: ALT kan læres - og i hvert fall salg!

 

Salg handler bare om å finne ut av alle energiene og prinsippene man trenger for å få et vellykket salg og stille inn så mange som mulig av dem så mye som mulig. En annen måte si dette på er at mange finner alle suksessfaktorene og maksimerer dem. Når du har oversikt over dem, gir det deg et kart man kan følge for å få mer og mer suksess. To faktorer er for eksempel produkttro og produktkunnskap. Disse faktorene er bare noe du skal være bevisst på og øke så mye som mulig

 

Hva er fordelene med å være den beste selgeren du kan bli?

 

For det første - man har en enda bedre hverdag. Man lærer seg ganske raskt å ikke ta det kunden sier personlig enten det er positivt eller ikke. Det handler kun om hvor dyktig man er - det er kun snakk om ferdigheter. Man finner ut at man kan lære absolutt alt innen salg. Etter hvert lager man flere og flere positive responser hos kundene, sånn som at de er glad, eller at de kjøper. Etter hvert blir man så dyktig at man gleder seg til å gå på jobb, man kommer til et punkt hvor kundene begynner å skryte av hvor dyktig du er. Deretter kommer man til et punkt hvor kundene bruker mesteparten av tiden sin på å være glad, interessert, og sier takk på slutten av samtalene dine.

Man bryr seg selvfølgelig ikke om responsen til kunden og gjør bare det beste ut av hver samtale. Man koser seg når man er på jobb. Man føler mestring, man lærer hele tiden noe nytt, det er spennende, man føler en viss kontroll, men liker at det dukker opp nye ting som man løser på kreative måter. Livsstilen endres selvsagt også, og man har nok penger til å gjøre det man vil, flere muligheter åpner seg. Mest av alt nyter man å ha evnen til å hjelpe andre til å få et bedre liv. 

 

Mange av salgene blir en selvfølge. Selvfølgelig skal de ha produktet ditt, det er ekstremt fordelaktig for kunden, og de er heldige som får det. Du nyter å gi det til dem, og du gjør det på en profesjonell og morsom måte. På det høyeste punktet i salg opplever man en følelse av flow. Når man har snakket med en del kunder, og man begynner å blir mer glad, så kommer geniale setninger plutselig ut av munnen til riktig tidspunkt. Det er en følelse hvor man bare flyter, vet akkurat hva man skal si, og er fullstendig i øyeblikket. Det føles ekstremt godt og man føler en blanding av mestring, utvikling, bidrag til andre og mening.

 

Å gjøre liv bedre på en dyktig måte tar tid, men nå man lærer går det så ekstremt mye raskere og er så mye morsommere. Det er utrolig gøy når man aktivt lærer hvordan man kan bli bedre. Hvis man jobber med det, reflekterer og bestemmer seg virkelig for å bli best mulig klarer man hva man vil.

 

Skal du bli så god du kan bli?

 

 

Derrick Rose: "Why can't I be the MVP of the league? Why can't I be the best player in the league? I don't see why?
...I think I dedicate myself to the game and I sacrificed a lot things, at an early age."


Dette sa Derrick Rose på en pressekonferanse før starten av en sesong. Den sesongen ble han kåret til MVP også. Yngste Most Valueable Player i NBA noen gang. Det er å ha bestemt seg, det er å ha troen på seg selv.

 

Hvor god har du bestemt deg for å bli?

Best?

Enda bedre?

Er det et spesifikt mål du vil nå?

 

Grensen for hvor langt du kan nå, er hvor langt du virkelig tror du kan nå. Denne grensen vil alltid flytte seg oppover. Trenger vi virkelig å ha en grense?

Den letteste måten å flytte grensen for potensialet sitt opp er å visualisere. Når du visualiserer ser du for deg alle drømmene dine i fullstendig detalj og opplever det i fantasien din. Du visualiserer også at du jobber effektivt, og sitter flere timer og leser om salg og nyter det.

I tillegg til det øver du og blir bedre, som igjen gjør at du får enda større tro på deg selv. Og med enda høyere tro på deg selv tar du enda mer handling. Da får du enda bedre resultater og setter deg enda høyere mål. Deretter blir du enda mer glad og lærer deg enda mer og tar enda mer handling og det blir bare bedre og bedre. Det gjør igjen at du tenker hvor neste mål og neste nivå er. Som igjen gjør at du tar mer handling og blir bedre Osv.

Suksess gir mer suksess!

 

Tenk STORT

 

Tillat deg selv å fantasere og drømme. Som barn gjør vi det naturlig. Alle som oppnår store ting har visualisert store ting! Du er en spesiell person med spesielle talenter pluss at du kan lære deg alt annet du trenger.

 

Begynn med dette:

Regel nummer 1: 

Se for deg fullstendig at du er en toppselger, lev deg fullstendig inn i det og opplev alle detaljer rundt og inni den følelsen av å være en toppselger og føl at du er det nå!

Vær positiv og vær takknemlig som om du allerede har oppnådd det og jobb for det med hele ditt hjerte, så klarer du hva du vil.

Se for deg deg at du når det optimale målet ditt. Kanskje det er å få en viss mengde salg på en dag og løfte armene i været, juble og føle den deilige følelsen av å ha klart det.

Da blir du motivert selv og det åpner en del av hjernen din, og identiteten, som ser muligheten for å bli en toppselger. Vi går mer i dybden på dette senere.

Da skaper du en positiv sirkel av handling og tro på en selv, som øker hverandre. Så lenge du beveger deg fremover vil grensen for hva du kan oppnå alltid flytte seg oppover.

Den som gir mest for å bli den beste de kan bli, på en smartest mulig måte, blir best mulig.

 

Menneskelige evner


Husk på at potensialet til et menneske ligger SKYHØYT over gjennomsnittet. Mennesker kan trene og tilegne seg enorme egenskaper. Tiger Woods kan slå en golfball med enorm presisjon, i et lite hull, over hundre meter. Menn kan ta knebøy med 400 kg på ryggen. Musikalske artister kan skape nydelige melodier. Tenk på alle de forskjellige prestasjonene til folk du beundrer. De er bare mennesker som har lært seg ting som fungerer og gjort de tingene helt til de nådde der de er i dag.

Potensialet til et menneske er virkelig enormt stort. Derfor er det ganske enkelt å bli "god" hvis du legger inn innsats og forstår dette. Dørene er også åpne for å bli så dyktig du kan bli, eller bli verdens beste.

 

PMI


Det viktigste innen salg er hvilken mental holdning du har til alt. 

PMI står for Positiv Mental Innstilling. 

Du er en person som smiler stort sett hele dagen på jobb og ser på det du driver med som en tjeneste til andre mennesker. Du har god samvittighet, nyter det du driver med, er entusiastisk og har det gøy. Samtidig opplever du mestring, og utvikler deg stadig, og føler mening.

PMI er sentralt innen salg. Du må løse utfordringer, lære og vokse uansett. Å ha en PMI gjør at de prosessene fungerer ti ganger bedre. PMI er noe man er. Du er en positiv person som ser det beste i en hver situasjon og inspiserer deg selv jevnlig, det er jo sånn det skal være.

 

Selv om vi allerede er positive kan vi alltid øke den. Folk elsker andre positive mennesker 

En positiv mental innstilling er å være stilt inn for å fokusere på det som er bra, hvordan ting kan bli enda bedre og drømmene dine. PMI innebærer også å ha tro på at fremtiden blir bedre og bedre, og at du klarer det du vil.

 

Vi må ha en positiv mental innstilling i forhold til disse fire tingene og alt annet:


Produktet

Oss selv

Utleveringen

Jobben

 

Desto mer vi fyller opp vår positive innstilling til alt i livet, jo mer effektive blir vi!

Det er vår oppgave å øke PMI så mye det bare går an - jo mer, jo bedre.

 

Produkttro


Produkttro inkluderer hvor positiv holdning du har til produktet/tjenesten du gir bort - er det bra eller ikke? 

Hvor bra er det? 

 Produktro avgjør hvor stor grunn det er i å selge det til andre.

For å øke produkttro kan vi oppleve produktet selv eller lære om det for personlig erfaring. I tillegg kan vi lese kundehistorier, eller høre erfaringer av andre som har vært fornøyd med det du selger. Virkelig fór hjernen din med positive kundehistorier, de kan man ikke få nok av. Finn ut hva de fornøyde kundene sier og hva de er fornøyd med. Hør på dem, les om hva de har sagt, og snakk med ekte mennesker som er fornøyd med produktet.

En god selger kan ikke bare teknikker, men han er en mester til å programmere seg selv for suksess. Han vet at det er hans ansvar å tro på produktet, eller velge et produkt han har mer tro på. Han vet at desto mer han tror på fordelene med produktet sitt desto mer suksessfull blir han, og desto flere hjelper han. Når du tror på produktet ditt har du flere gode argumenter, du har mer trykk bak alt du sier. Du selger også noe som faktisk er bra. Sannheten om hva som er best vil alltid skinne gjennom, til slutt. 

En god selger gjenkjenner produkttro som en egenskap, akkurat som spenst og hurtighet hos en basketballspiller.

Den som klarer å overbevise seg selv mest om at produktet er veldig bra, han er ofte den beste selgeren. Som en moderne toppselger er det VÅR jobb å velge og selge noe vi tror på, og bevise det fullstendig for oss selv at dette er et veldig bra produkt. Dette er ekstremt undervurdert! Gjør dette! Velg noe du tror på - eller lær alle fordelene med det du allerede har valgt og forstå hvor bra det faktisk er. 

Opplev produktet på sitt beste! Hvis du gjør dette, og det fins noe bedre du kan selge, så bli en god selger og SLUTT jobben din og selg det andre isteden!!! Gode selgere er ALLTID ettertraktet! Skap din egen drømmetilværelse.

Med tro på produktet ditt blir livet ditt MYE bedre! Du har bedre samvittighet, du bidrar til andres lykke. Du tjener MYE mer, fordi du faktisk selger noe som har høy hjelpsomhetsverdi. Du har ALLE gode salgsargument FORDI DE FAKTISK ER SANNE! 

Selvtilliten din kommer til å øke drastisk også, fordi du blir en ekspert på det du selger også! Du venner deg til å snakke med selvtillit, fordi du hele tiden har tillit til det du selv selger. 

Når man selger noe man tror på, blir man den selvsikre selgeren som nyter jobben og livet sitt og får bedre og bedre selvfølelse.
DETTE ER VIKTIGERE ENN NOE ANNET! 

Når du selger noe som er bra for kunden og som er bedre enn noe annet de kan få, SÅ HAR DU OGSÅ SANNHETEN PÅ DIN SIDE! Produktet ditt vil etter hvert også få et godt rykte og det blir ENKELT å selge! Og hvis du da allerede selger det, kan du bli sjef for en avdeling eller skape andre muligheter som toppselger. Det er den eneste måten!

 

Tro på deg selv


Hvor stor tro har du på deg selv?

 

Er du den dyktigste utgiveren noen gang? Er du ekstremt dyktig? Er kundene heldige som får snakke med deg? Er du en trivelig eller karismatisk person? Gjør du liv bedre?

Hvor godt liker du deg selv?

Her er det alltid om å gjøre å like seg selv fullstendig. Du er ekstremt dyktig, du er den beste av alle, du gjør utrolig mange liv bedre og du har en god følelse med deg selv på den tjenesten du gjør for andre. Du er en virkelig bra person. Denne selvtroen kan alltid økes, og man gjør det gjennom å si: "Jeg liker meg selv." "Det gjorde jeg bra." "Jeg har virkelig hjulpet mange." "Haha, jeg er morsom." "Jeg klarer alt jeg setter meg mål om."

Da programmerer du hjernen din til å fungere mer og mer optimalt.


Positiv selvsnakk er nøkkelen til å like seg selv. Øvelse, lesing, forbedring og å hjelpe andre øker også troen på en selv. Du må både snakke positivt til deg selv, som du ville gjort med din bestevenn, og trene opp ferdigheter.

 

Hva er fordelen med å ha tro på seg selv?

 

Desto mer tro du har på deg selv, desto mer tro har kunden på deg.

Du har all grunn til å ha så STERK tro på deg selv som mulig! Du gir alt du har, du blir bedre og bedre og har allerede lært deg og og er dyktig i masse.


 

Tro på utleveringen


Hvor stor tro har du på at du på at dette er en bra transaksjon for kunden? 

 

Er dette et salg? Er det en overlevering? Er det å gi noen et bedre liv? Er det å hjelpe noen? Er du en ekspert som gir noen råd slik at de tar et best mulig valg?

Valget ditt av hvordan du ser transaksjonen avgjør hvordan kunden ser transaksjonen og hvor mange du klarer å hjelpe. Du må velge å se på det på den måten som er mest suksessfull for deg! 

Jeg tenker ofte når jeg er på mitt beste at det jeg gjør, er å gjøre liv bedre - å gi bedre helse. Det er det jeg tenker. Jeg tenker kun på verdien kunden får, og at de får den verdien de trenger. Av og til tenker at jeg er en kostholdsekspert også, og har en konsultasjon med pasienten min. Kunden syns det er inspirerende og behagelig å snakke med en profesjonell som opererer med velvilje, fra hjerte. Hvordan du ser deg selv, påvirker hvordan andre ser deg.

Hvorfor er dette en fordel?

 

Kunden tar deg og situasjonen for den du tror du er, og hvilken situasjon du tenker at det er. De har ikke snakket med deg før, så du bestemmer hvilken type samtale det skal være. Når du har bestemt dette på forhånd vil samtalen gå i den retningen du vil at den skal gå.
Hvis du velger at dette er en samtale hvor du hjelper dem og gir dem et bedre liv, så oppleves det veldig positivt for kunden.

Fordelen er at dersom dette er en samtale hvor du hjelper noen eller gir dem noe av verdi, så oppleves det veldig positivt for kunden. Folk liker å bli motta ting, eller få råd til å ta en god avgjørelse eller bli hjulpet.

 

Hvordan øke troen på at dette er en god transaksjon?

 

Først og fremst, virkelig bestem deg for hvilken transaksjon dette er. Tenk gjennom alle grunnene til at dette er en bra situasjon for kunden. Deretter bestem deg for en eller flere måter å se på det du driver med, som ville vært en positiv situasjon for kunden. 

Brian Tracy går mer inn på dette når han snakker om posisjonering.  Trykk på bildet under:

 

ELITE SELLING - BRIAN TRACY

 

Tro på jobben


Er jobben din gøy?

 

Alltid fokuser på det som er positivt, prøv å finne ALT som er positivt med jobben din, fokuser mest på det mest grunnleggende du gjør. At man får et fint kontor eller andre fordeler er vel og bra. Fokuser derimot mest på selve aktiviteten. Hvorfor er jobben din meningsfull?

På hvilken måte får andre et bedre liv med det du driver med?

Hva syns du er gøy eller spennende med samtalene dine?

Hva syns du er gøy med det du kan gjøre?

Er det deilig å føle utvikling og mestring?

Er det spennende å lære?

Liker du at det er sosialt?

Liker du at du kan påvirke resultatene?

Liker du at du kan være kreativ?

Liker du at det både er en kunst og en vitenskap?

Liker du å føle flowen av arbeidet du driver med?

Hva er det som gjør jobben din gøy?

Hvorfor er det viktig at du gjør denne jobben?

 

Du kan øke PMIen din enormt angående alt og gjøre den til en kraft som hjelper deg fremover, og det er ditt ansvar og øke den. 

 

Les/hør og se på videoer av produktet ditt

Snakk om produktet ditt med andre som syns det er et fantastisk produkt

Hør hva fornøyde kunder sier

Lær mer om produktet ditt

Forstå alle fordelene til produktet ditt

Forstå alle de positive ring-effektene produktet ditt gir

 

Jeg har mest PMI til produktet. Og jeg er den beste selgeren. Det er min jobb å ha PMI til listene, til kundene, PMI til kollegaene, PMI til lederne, PMI salg, PMI til meg selv, PMI til kampanjer. PMI ØKER resultat! Du optimaliserer det du kan, men så skaper du PMI til resten. Du skaper PMI til din fordel.
 

 

 


Positive forventninger


Vil kunden ha det du gir?

Kommer kunden til å være positiv?

Er dette positivt for livene deres?

Kommer de til å være glad?

 

Folk blir sterkt påvirket av dine egne forventninger til hvordan samtalen med en kunde skal gå. De lytter intenst etter signal og plukker opp hvor mye tro du har på produktet, hvor mye intensitet du har bak det du sier, og at du vil det beste for dem.

 

Positive forventninger strekker seg lenger enn dette også:

 

Dette er VIKTIG! 

 

Forvent at kunden skal ha det du tilbyr. Forvent at drømmene dine oppfylles. Forvent at kundene kommer til ha det morsomt med deg i samtalene, og kommer til å si takk eller være glad for at du hjelper dem. Når du forventer det beste øker sannsynligheten for at det skjer dramatisk. Dette har med mange universelle regler å gjøre som "Law of Attraction" og "Law of Expectation. Det er en lov som sier at dersom du forventer at positive ting skal skje så skjer positive ting. 
Grunnene til dette er at du programmerer hjernen din til gjøre flere riktige ting. Du må selvfølgelig tenke og gjøre riktige ting, men du vil ha underbevisstheten mer klar med smarte ting å si til kunden, og automatisk ha et mye bedre tonefall. Spesielt i salg gjelder "Law of Expectation" ettersom det er en så sosial aktivitet. Mennesker blir påvirket av forventningene til de rundt seg, og hvis du forventer at de skal kjøpe og få et bedre liv, så øker sannsynligheten stort. Kanskje fins det magiske krefter i verden også som gjør at verden reagerer positivt på energien du sender ut. Eller kanskje andre mennesker er "in-tune" på at du forventer positive ting, så de blir mer positive tilbake. I seg selv så er det et faktum at kunden hører at du er selvsikker på at dette er noe de bør ha, og at du forventer at de skal ha det, et klart tegn på at andre har kjøpt. Det gjør at kunden tenker at dette er trygt og av bra kvalitet.

 

Den beste måten å øke positive forventninger på er å begynne å forvente positive ting. Du øker den enda mer med å se for deg tidligere samtaler du har hatt som har vært suksessfulle, og alle du har hjulpet. Jo flere suksessfulle erfaringer du har, desto mer positive forventninger får du. Når du blir dyktigere får du enda flere positive erfaringer og det går kraftig oppover i antall utgivelser av produktet ditt.

 

 

 

Gjør liv bedre


DETTE ER ET EKSTREMT VIKTIG PUNKT! OG KUN DE ALLER BESTE SELGERNE I VERDEN BRUKER OG FORSTÅR DETTE!

 

Det er ekstremt viktig å fokusere på å bringe verdi til kunden. Alltid tenk og føl hvordan kunden kan få et bedre liv. Hvis du snakker med en kunde for å gi dem mest mulig verdi (altså gi dem et bedre liv), så gjennomsyrer det hele interaksjonen positivt.  Intensjonen bak kommunikasjonen skal alltid være godhjertet, og skal gjøres ut av å glede en annen, pluss at man kan ha andre drivkrefter som flyt, at det er gøy, mestring, læring, utvikling og spenning i hvordan man gjør det. Så det er helt greit å ha andre drivkrefter også. Den gode intensjonen er likevel det som skinner gjennom alt i en samtale, og må alltid være der. Alltid, må å gjøre kundens liv bedre være i fokus. Og man må huske på at man gjør det også.

 

Grunner til at det er bra å leve på denne måten: Kunden føler det, kunden føler at du vil dem sitt beste og de stoler mer på deg. Empati kommer frem og tonefallet blir riktig, du fokuserer 100 % på dem, og ser mer av deres behov og kan treffe behov bedre. Du virker som du har mer peiling. Du snakker som om du bryr deg om temaet og at kunden skal få det bedre. Du snakker om produktet og fordelene for kunden på en mer spontan og levende måte, hvor du også bruker ting kunden har sagt. Du blir mer kreativ. Du bruker tid på riktige ting. Du blir mer glad og engasjert. Det øker selvfølelse. Man blir genuint interessert i kunden og temaene man snakker om, som også er positivt. Det øker flow.

Hvordan kan jeg forbedre livskvaliteten til kunden? Hvordan kan mitt produkt gjøre kunden mer glad?

 

Til slutt så skaper det mening og langtidsmotivasjon.

 

Hva skal man tenke på?

 

Et eksempel for meg selv, når jeg snakker om kosttilskudd kan være å tenke på denne måten:

 

Jeg selger et kosttilskudd som inneholder Boswellia, en veldig effektiv betennelsesdempende urt. .... Hva er spennende med det? Hva gir mening med at en kunde får dette?

 

Hvilke fordeler gir produktet? Hva vil disse fordelene igjen gi? Bestefar får boswellia, som senker betennelse, som gjør at han får mindre vondt. Det i seg selv gjør at han blir mer glad - han føler seg bedre. Deretter gjør det at han kan gå flere turer med barnebarn, -> bestefar føler seg mer glad og tilfreds pga det. Han bruker fritiden sin på det han bryr seg mest om, når han endelig har blitt pensjonist. Det er jo det livet handler om, å kunne leve fult og være med de man er glad i.

 

Jeg bruker dette tankesettet også verbalt, hvor jeg rett og slett sier det jeg tenker, med alle fordelene, og det blir et sterkt salgsargument med masse følelser som betyr mye for kunden. Man tilpasser selvsagt det man sier, men man bør gjerne nevne de siste fordelene som å leve fult, kunne spre glede til familien sin.

 

 

 

 

Livskraft


Mye av salg handler om livskraft. Folk kjøper ofte tilstanden du er i. Hvis du er energisk, kontrollert, glad og føler deg bra, og entusiastisk øker det sannsynligheten for at de kjøper. Folk ønsker å føle seg like bra som det du representerer. Selgeren representerer produktet sitt og er en forlengelse av oppfatningen kunden har til produktet. Husk at i noen salgssituasjoner er det naturlig å være rolig, men man kan samtidig ha energi i bakgrunnen av det du sier.

Desto bedre du føler deg - desto flere produkter/tjenester gir du bort.

 

Du øker livskraft gjennom å spise mye og så sunt som mulig. Desto bedre helse du har, desto mer energi har du. Gjør resten av livet ditt bedre også. Du kan selge uansett hva, men hvis du gjør positive ting på fritiden også så hjelper det. Sov nok og drikk vann også. Humor er også en god hjelp til å øke livskraft så flir med noen du liker, flir i samtalene, flir av ting som skjer, og ha generell humor til tilværelsen. 

Øk motivasjonen og inspirasjonen din. Ha meningsfulle mål som gir deg energi, som gjør at du gleder deg til å gå på jobb. Vær takknemlig for alt det gode du har. Og øk selvfølelsen din.

 

Livskraft og livsglede selger! Folk ønsker seg det og folk beundrer det, de vil også ha det. Når du representerer den energien kunden føler han vil få med produktet er det større sjanse for at kunden kjøper. Gjør alt for at du har mye livsglede og energi. Livsglede gjør hele salget mer levende og det påvirker de andre aspektene som utholdenhet, kreativitet, empati, velvilje, får kunden til å føle seg bra, og har en rekke positive sidevirkninger.

 

Bestem deg for å ha livskraft!

 

 

 

Selvfølelse


Selvfølelse handler rett og slett om å like seg selv. Det viktigste for å like seg selv er å bestemme seg for det, i sitt eget hode. Bare bestem deg for det. "Jeg liker meg selv, jeg gjør liv bedre, kundene er heldige, dette er gøy, jeg er best".

Alt godt du gjør, gjør at du liker deg selv bedre - så vær god.

Vi liker å være rundt andre som liker seg selv og livet, det føles bra. Liker man seg selv sier man og gjør man automatisk ting som gjør at andre liker seg bedre.  En som liker seg selv, fokuserer som regel på det positive. Altså fokuserer du på det beste i deg selv, og det beste med livet, og da også det beste med andre.

Positivt selvsnakk er også særdeles viktig. Si til deg selv at du liker deg selv. Du gjør jo det. Føl deg bedre og bedre. Vær glad for at du hjelper andre, si hvor bra det er at du gjør dette - til deg selv.

Desto mer du liker deg selv, bryr du deg svært lite om en kunde ikke er positivt... Du tenker bare haha, eller ok, eller interessant. Det har jo ingenting å si, fordi du liker deg selv, livet og det du holder på med. Dette fører til ekstremt mange flere salg.

Har man høy selvfølelse sier man ting som høres bedre ut, man takler utfordringer bra, man jobber hardere, spør om kunden vil ha en gang til, forklarer en gang til. Man smiler mer, flirer mer, og nyter det man driver med, og kommer i flow mye mer.

Så gjør gode ting, snakk positivt til deg selv, og bli dyktigere i det du driver  med.

 

 

 

 

 

 

Flow


Hva er flow?

 

Det er følelsen jeg nevnte i introen. 

 

Flow, "wei wu wei", flyten, sonen, "in the zone"

 

Husker jeg leste om dette i en bok om hvordan man kunne bli en bedre basketball spiller, det fascinerte meg så ekstremt mye når jeg leste. Vi mennesker operer i flow når vi er "på". Hjernen er kjappere, den sier mer geniale ting, du føler deg fantastisk, du vet at du klarer alt, og det er akkurat som om du sender energi rundt deg og kommer i dypere kontakt med andre mennesker rundt deg.

Flow kan økes! Du kan øke hvor lenge du er i toppflow, hvor lenge den varer, hvor lett du kommer i flow, og basenivået ditt av flow hver dag.

 

Det er viktig å huske på at du IKKE trenger flow! Du kan selge veldig bra uansett, men flow tar det bare til toppnivået.

 

Hvordan trigge Flow?

 

Nr.0 Visualiser at du gjør det ekstremt bra og kjenn på følelsen av å gjøre det bra. Husk på alle de andre gangene du har gjort det bra. Tenk på alle som har vært fornøyd, gå for å gi bort som mulig på en gang. Tenk på ting som gjør at du gleder deg til å kjøre på!

 

Nr.1 : Vit at det du gjør er bra for de du snakker med. Tenk over hvor mye bedre liv de får.

Nr.2 : Når du har begynt - Kjør på videre, fortsett!

Nr.3 : Du kan sette på en sang hver gang du er i flow, og etter en del ganger med det kan du sette den på når du begynner å gjøre liv bedre, for å gå kjappere inn i flow igjen.

Nr.4 : Ha det gøy selv, mor deg selv, se det som er morsomt i det du driver med.

Nr.5 : Fortsett, Bare kjør på, bare begynn å snakk med folk, og fortsett, Flow kommer snart.

Nr.6 : Bruk bestemte ord, og snakk som du ville gjort i flow. Handling skaper følelser.

Nr.7 : Snakk positivt til deg selv: Jeg er best, Jeg er ekstremt dyktig i dette, Jeg gjør faktisk liv bedre. Pump deg selv opp!

Nr.8 : Nyt øyeblikket, vær takknemlig over at dette er det du gjør, du gjør faktisk en forskjell for mennesker, og du er dyktig til å gjøre denne forskjellen. Det er viktig at du kan gjøre dette, og at du vil gjøre det. Så mange kommer til å være glad for at du gjør dette.

Nr.9 : Kjør på videre, nettopp fått salg? Kjør på videre. Let's Go. Let's Go. Vent litt med å ta pause osv.

Nr.10: Fiks vann, mat, og alt du trenger klart før du begynner, gjør en del ferdig så du kan fokusere på bare å gi bort produktet ditt. Gå på toalettet. Spis på forhånd

Nr.11: Bare begynn. Bare Let's go! Bare kjør på. Med en gang du kommer på jobb, så tidlig som mulig begynner du alltid.

Nr. 12: Beveg deg. Du trenger ikke dette, men det kan hjelpe

Nr. 13: Vær glad, nyt det du driver med, feire litt for deg selv. Det har ingenting å si om du strekker armene i været og jubler. Med mindre det er veldig profesjonelle og mer formelle salg du driver med

Nr. 14: Gjør noe morsomt, utfordre deg selv, utvid komfortsonen. F.eks prøv å ta et salg med en annen dialekt.

 

Du trenger selvsagt ikke bruke alle triggerne for å komme i flow, bruk de du trenger eller alle.

 

Vær modig og gå ut av komfort-sonen


Vær modig og gjør det du må gjøre. F.eks hvis det er et salgslokale hvor du selger med flere. Reis deg og si "Let's go!" og bestem deg for å kjøre på å være løssluppen. Man selger alltid bedre når man er løssluppen så man må skape det for seg selv. De andre er bare glad for det uansett. Eller hvis du skal holde en presentasjon, bare trykk til med engasjement (selvfølgelig dra kundene med) men vis mot, og gjør de riktige tingene. Det eneste som betyr noe er resultatene dine.

 

Hot button close


Veldig effektiv close. Lær denne av Brian Tracy.

Du kan lære den her: 

21st Century Sales Training

 

 

Vær naturlig!


Salg har pågått lenge. Moderne salg går til den som selger fordi han liker å gi bort mye av produktet. Moderne salg handler om å ikke selge. Men snarere være genuint innstilt på å gi bort produktet sitt. Du er entusiastisk til produktet ditt, du liker deg selv og har en hyggelig samtale med kunden og liker å veilede dem til å få et bedre liv. 

Snakk med entusiasme! Vær ekte! Si det du mener ! Og for all del ikke snakk som en typisk selger. Det kan bety å være rolig mens du er entusiastisk også Vær deg selv og vær entusiastisk! - Også bruker du salgspsykologi i tillegg. Du skal ikke selge. Du skal bare rådgive og veilede dem. Du skal fortelle dem hva som er bra med produktet og bruke mest tid på hvorfor og hvordan det er bra for kunden. Kunden skal få vite hvordan kunden får et bedre liv, og vil ringeffekter produktet ditt gi.

 

 

Innlevelse


Det er svært viktig med innlevelse!

Du må leve deg inn i det du sier!

Spesielt viktig er det å leve seg inn i alle aspekter av det du sier. Lev deg inn i idet, opplev det du sier selv når du sier det, akkurat som det skjer der og da. Da lever kunden seg inn i det. Dette handler også mye om fokus. Fokuser på kunden, fokuser på samtalen, og fokuser på akkurat det du sier. Da legges det automatisk riktig trykk på riktig ord, og gjør hele samtalen mer levende og ekte for kunden. Når du lever deg inn i et poeng du sier, eller så mange poeng som mulig, så blir det poenget mye sterkere og det har mer effekt på kunden. 

 

Et triks for innlevelse er å lære om salg faktisk. Fordi når du tenker på teknikker og prinsipper, og hva som vil øke kjøpetemperaturen til kunden, så sier man ting på en måte som gjør at begge er mer oppslukt i det som blir sagt. Hvis du nettopp har lært en ny ting som fungerer og vil teste det ut, så blir det alltid levert med innlevelse. Når du har funnet ting som fungerer, så fortsett med det! Da sier du det også med innlevelse og med selvfølgelighet. Så fortsett å lær og prøv ut ting mens du beholder de tingene som fungerer best, selvfølgelig, så gjør det innlevelsen enda høyere.

 

 

Vit at de er heldige


Husk at de er heldige som får produktet ditt. Det er et fantastisk produkt og kunden har virkelig fordel av det. Tenk på alle fordelene de får. De er faktisk heldige. Og de får også lov til å snakke med deg, og du er en skikkelig trivelig person, så de er er heldige pga. det også. Husk alltid at det er kunden som er heldig.

 

 

 

Perfekt autoritet


Alltid vær ledende i samtalen.

Generelt liker alle kunder generelt en autoritær figur akkurat som en dyktig lege. Det er viktig å legge til varme når man gjør dette.

 

Det er du som er actiontakeren og det er du som leder veien mot at de skal ha et bedre liv. Vær autoritær, men ikke kontrollerende. Vær perfekt autoritær, hvor du leder, men samtidig involverer kunden, og får dem til å føle seg bra.

 

 

Involvering av kunden


Når kunden vil si "ja", eller "det er bra", eller er enig med deg, la de få slippe til. Hvis du trekker kunden inn i samtalen, så føler de at de er en del av det som skjer. De "eier" på en måte en del av samtalen og prosessen med å få et bedre liv, pga produktet ditt. Når de føler mer eierskap til produktet og prosessen har de mer lyst på det. Kunden føler at de var med og tok valget, da blir de mye mer fornøyd.

 

 

Ja-transe

Denne handler om å sette kunden i et ja-spor og få dem til å si ja igjen og igjen. 

 

Lær denne av Brian Tracy:

21 Century Sales Training

 

 


Alltid still JA-spørsmål

 

F.eks:

Det er jo ikke så kjekt å ha vondt i muskler og ledd?

eller

 

Fordi det var en del som sa hadde stive ledd, ømme muskler og betennelser i kroppen, og det er jo veldig VANLIG i norge, ikke sant?

 

Bare si ting på en måte som gjør at kunden må si ja

 

 

 

Delaksepter

 


En delaksept. Er en aksept på en del av produktet ditt eller en på en påstand du har sagt. 

 

Eksempel: "Og helse Er jo kanskje noe av det VIKKtigste man har. Altså, haar man bedre helse, føøler seg bedre, har mer energi.. så FÅR man et bedre liv" stum delaksept. 

 

Da er kunden enig i at helse er viktig å prioritere, og jeg som selger et helsetilskudd til kunden, har fått aksept på en del av påstanden min som er relatert til produktet.

 

"Og det er jo veldig greit å få alt samlet på en plass, fordi man får pakke-rabatt, har en leverandør å forholde seg til, vi har såpass høye innholdverdier" - er et argument jeg bruker for å samle flere produkter, og få kunden til å kjøpe flere produkter eller erstatte eksisterende produkter.

 

Delaksepter er svært viktig, hvis man gjør det på en naturlig måte.

 

"blablabla. du er vel enig med meg i det?" " Dette er du vel enig med meg i hr. hansen?"

 

 

Det høres ikke bra ut.

 

 

Si heller et argument med innlevelse, og avslutt med et naturlig "ikke sant?", "hvis du skjønner.."

 eller et stumt delaksept. "Og det er jo så vAAnlig i Norge, nå (). " (stumt)/(ikke sant?). "ja" skal kunden svare.

 

"Mamma prøvde det (et muskel og ledd produkt), i en måned , og det som skjedde med hun, var at hun fikk bort en del av plagene i det som kalles musearm, det er en sånn håndledds-plage, så nå er hun mye mer glad, og det går positivt ut over familien, hvis du skjønner"

Kunden tenker JA! og sier ofte ja også.

Her bruker jeg også effekten av å si: det som kalles musearm, det er en sånn håndledds-plage... Det høres mer ekte ut fordi kunden tenker: " aha, ja, jeg vet hva det er." Nesten alle mennesker vet hva en musearm er, men når jeg forklarer det blir det gitt at det faktisk er sant. Hadde jeg sagt hun fikk mindre smerter i musearmen, ville det hørtes mindre troverdig ut faktisk. Det er en sann historie, men jeg sier det på den måten for at kunden skal komme i den "aha, jeg forstår" modusen.

 

 

 

Du bør bruke eksempler som er sanne, og som er relatert til akkurat den målgruppen du snakker med. Både for å høres troverdig ut, og for å ha langtidsmotivasjon. Gi produktet ditt til mange du kjenner og få gode historier som du kan bruke, eller les kundehistorier bedriften din har fått inn, eller annen informasjon.

 

Grunnen til at delaksepter er viktig, er at det drar kunden inn i samtalen og gjør at kunden får en psykologisk følelse av å ha vært enig i valget om å få produktet ditt, ved at kunden fysisk har sagt "ja" eller "mhm" eller en lyd som viser at han er enig.

 

 

 

 

Standard for deg selv


Michael Jordan.

Mål i forhold til deg selv, sett alltid høyere standard når du kan.

Identitet.

Sett standarder som er høyere enn resten av selgerne rundt deg har. Man kan alltid benytte en kundegruppe og salgssituasjonen bedre enn det som alle de andre gjør. I mange salgsorganisasjoner er standardene ekstremt mye under det som faktisk går ann på en dag. Tenker man slik, begynner man å se muligheter der alle andre tenker at dette er "vanlig".

Man har gjort ting på en bestemt måte lenge før, og spesielt småting, og blir vandt med det i en organisasjon. Små-justeringer kan gjøre en stor forskjell på potensialet til jobben din. Nytenkning er alltid tilgjengelig også. Plutselig finner du på en genial måte å gjøre noe på. Kanskje du gjør alt på en helt annen måte. Kanskje du finner en ny måte å presentere på, nye setning, eller en skikkelig genial måte å gjøre noe på som gjør at kundene viser stor oppmerksomhet. Nytenking skjer kun når du er åpen for at ting kan gjøres enda bedre. Michael Jackson, artisten, sa noe hele tiden til produsentene sine: "We can do better". Han var en ekstremt dyktig artist som skapte veldig nytenkende produkter for sin tid.

 

 

Fokus


Hva er det du fokuserer på?

Hvor går hjernekraften din?

 

Det beste fokuset ligger alltid på et mål som inspirerer deg, eller i øyeblikket på noe du har det gøy med.

 

Generelt skal man alltid fokusere på det som er positivt og prøve å finne det som er positivt med alt som skjer. Hvis du alltid fokuserer på det positive skaper du mer av det og du trener hjernen din til å være innstilt på det. Underbevisst vil du da bli styrt til å skape og finne flere positive situasjon.

Seek and you shall find/create.

 

I øyeblikket så skal man fokusere 100 % på samtalen man er i og gi den alt man har.

 

 

Les og tilegn deg kunnskap fra eksperter

 

Den mest verdifulle tiden man bruke innen salg er å selge, eller å øke hitrate eller salg. pr. time. 

Bruk MYE tid på å lese i starten, men balanser det med å faktisk selge og tenke selv. 

Den største åpenbaringen man bør få er: Det er faktisk noen som har gjort dette før... ekstremt bra. og... de skrev en hel bok/program om hvordan de gjorde det så bra som de gjorde, og jeg kan gjøre det samme.

 

 

 

Det må være noe informasjon jeg kan putte i mitt eget hode, som gjør at jeg kan få mer av samme resultat?

 

 

 

Tenk over det.

 

Ville du betalt for en slik bok? Ville det vært verd pengene å lese boken?

Så mange kaster bort uendelig med arbeidstimer før de blir god eller virkelig dyktige. De kunne brukt en del timer hjemme, og fått så mye høyere salg. pr. time og fått igjen MYE mer.

Er man en dyktig selger kan man tjene 4-5 ganger mer enn en annen person på en måned. Det tilsvarer at ditt arbeid den måneden var verd det samme som 4-5 måneders arbeid av en som ikke har lært seg noe... Bør man investere tid å bli best mulig, så fort som mulig? Bør man alltid bli bedre?

Ikke nok med det - når du investerer i deg selv blir salgsdagene dine en triumf nesten hver eneste dag. Du liker deg selv bedre. Du har det mer gøy på jobb. Du skaper nye muligheter for deg selv. Du får respekt. Du har bedre samtaler. Du har det mer moro. Du blir mer selvsikker. Du lærer at du klarer hva du vil så lenge du bare lærer deg ting. Du kan dra på reisene du vil. Du er finansielt trygg. Du liker livet mer. Du kan kanskje ansette en vaskehjelp og få mer tid til å gjøre mer av det du vil. Det går bare oppover og oppover når du konstant lærer deg mer og mer og blir dyktigere og dyktigere. Jeg tror vi var skapt for å leve et fantastisk lev. Bli forelsket i å lære og vokse og du er for det meste sikret for livet. Du kommer bare til å få et bedre og bedre liv.

 

Les de beste salgsbøkene i verden. 

Personlig liker jeg Brian Tracy, han har peiling.

Dette er det beste programmet han har:

Elite selling

 

Spør de beste selgerne i verden, eller på jobben.

Hør på dem, studer dem.

- Også tenk for deg selv, og bruk det beste av alt.

 

 

Mye av det jeg personlig har lært har vært fra Brian Tracy og andre som solgte kosttilskudd, og andre teamledere. Det har jeg raffinert gjennom min egen erfaring med de kundene jeg har hjulpet. Jeg har også brukt mye tid på å tenke selv, og notere når ting som fungerer, det er ikke nok å bare høre på andre. Det er en nødvendig del å høre på andre, men like viktig er det å tenke: Hva gjorde jeg bra, hva lærte jeg bra, og skrive ned alle de tingene, og lese dem igjen med jevne mellomrom.

 

 

 

 

Hardt arbeid


I en salgsjobb er det jevn toppprestasjon som gir topp lønn. Trikset er å lære seg alt du trenger for å være jevnt god, også jobbe hardt.

Jeg liker spesielt godt analogien jeg hørte en gang skrevet av Brian Tracy om et fly. Vi må gi fullstendig innsats i starten for å lette, og når vi først letter så flyr vi. Det er mye lettere å fly, og det går enda fortere fremover.

Har du 100% innsats jobber du hver dag, du må være forberedt, du må ha nok energi hver time hele måneden. Når du har rutinene på plass, kommer litt før til jobb, er klar, begynner tidlig, holder på hele dagen og kanskje jobber litt ekstra, er du milevis foran de andre. Sannheten om salg er at 99,9 % av alle selgeren jobber ikke hardt. Har du samme innstilling til salg som en vanlig fast lønns jobb kommer du ingen vei. Har du samme innstilling til jobben som en toppidrettsutøver kommer du milevis foran de andre, og det er lettere. Å jobbe hardt er som å være Michael Jordan i glansperioden, fremfor en tredje divisjons spiller i Norge, som prøver å spille forsvar på Michael Jordan. Michael Jordan jobber kanskje mer og smartere, men har langt mer energi og har det gøy. Tredje divisjons spilleren har det ikke så gøy. Michael tjener bedre enn tredje divisjons spilleren. Så hardt arbeid er egentlig enklere enn å ikke jobbe hardt. 

Å leve på minstepensjon... Det er hardt. Å ikke nå drømmene sine, ikke realisere seg selv, ikke oppleve livet til det fulle mens man er her - det er hardt.

Man jobber faktisk ikke så mye hardere når man setter seg et høyere mål og går for det. Man må bare tvinge hjernen sin til å være kreativ og operere på et mer effektivt gir. Plutselig finner hjernen din ut at det kreves å være glad for å nå målene dine, du må ta det mer som en selvfølge og det blir faktisk LETTERE! Så å nå et høyere mål kan være lettere, hvis du gjør det på en bedre måte! Du finner ut at å være i state hjelper veldig, også finner du måter å være i state også, da leverer du langt høyere. Da nyter du det også! Så det er faktisk lettere å sikte på å ha en bra dag eller veldig bra dag, enn å sikte på å ha en ganske bra dag.

 

Så velg å stå opp litt tidligere for å forberede deg. Legg deg tidligere for å få nok søvn. Spis bra med næringsrik mat for å ha mye energi. Jobb i noen av pausene, jobb litt lenger.

 

Sidenotat: Jeg syns virkelig IKKE løsningen er å jobbe for mye overtid! Da er det mye bedre å bruke tiden på å lese om produktet ditt, høre på salgstrening og bli bedre til å konvertere flere av samtalene dine. Altså, jobb vanlig tid pluss litt ekstra, og gjerne jobb i pausene. Deretter og før det, bruk tid på å bli bedre. Når du vil sette en personlig måneds-rekord over den du allerede har, da er det tid for overtid, da kan du øke det til å jobbe litt ekstra når det passer.

 

Jobb hele tiden du arbeider! Du arbeider BARE når du selger. Kaffe, snakking med kolleger og annet er ikke jobb. Når du jobber skal du jobbe så mange timer som mulig i samtale med kunder. Slik at du kan bruke tid med de du vil bruke tiden mest med. Prospekterer du i jobben din gjør du selvfølgelig det dersom du trenger det, gjør helst dette effektivt og planlegg å begynne å selge tidlig. Når du har mulighet til å begynne å selge skal du begynne. Du begynner så tidlig som mulig, har allerede spist, sovet nok, lagt frem ting, gått på do, og er helt klar. Legg inn en energi-rik start i noen timer, spis litt igjen, og kjør på videre. Ha gjerne med sunn mat som er veldig rask å tilberede eller ferdig tilberedt hjemme/kjøpt, så du kan spise raskt. Begynn å selg igjen.

 

Effektivitet er svært viktig! Snakk med de kundene som skal ha, gi de det lille ekstra, men vær effektiv. Prospekterer du i jobben, så gjør godt inntrykk og skap referanser videre.

Du går alltid inn for å selge og prøver flere ganger, kommer du til slutt til en kunde som ikke KAN kjøpe - bli ferdig. Vær hyggelig likevel. Vær effektiv. Aldri somle tid. Gjør alt så fort som mulig, gjør ting NÅ!

 

Her gjelder uttrykket Be Quick - but don't hurry. Det er bare å være effektiv. Det handler bare om prioriteringer.

 

Bare hardt arbeid i seg selv kan øke inntekten din med minst 30% - om ikke doble den.

 

Faktum er at hardt arbeid vil ta deg fortere fra gjennomsnittfeltet av selgere til tetsgruppa med en gang.

 

Det er nesten ingen som virkelig jobber hardt. Det er derfor det er så lett å oppnå det man ønsker i livet hvis man bare jobber hardt og smart for det.

Det er også viktig å huske at hardt arbeid kan være hardt av og til, men oftest er det faktisk moro, og det handler mest om entusiasme, og vilje til å bare høre på salgstrening, eller lese om det, og skrive hva som fungerer og reflektere over deg selv. Desto mer du jobber med å bli bedre, desto bedre resultat får du. Hardt arbeid kan bli fred, oppslukthet, entusiasme, glede og lidenskap. Å gjøre noe du mestrer og er dyktig i og opplever vekst i er noe av det mest magiske i livet, og det føles ut som lidenskap og du føler deg virkelig levende. Det er alltid deilig å lære interessant informasjon om salg eller produktet ditt etter og/eller før jobb og vite at du kan bruke dette neste dag, og at du vokser. Følelsen av å få åpenbaringer er ekstremt deilig. Å gi alt man har er ekstremt deilig, når man vinner, gjør en positiv forskjell i livene til folk og er i flow

 

 

 

Pushing


Noen kunder trenger et push for å få et bedre liv..

Det du driver med er noe helt annet. Du hjelper folk til å få et bedre liv, og du vet at produktet ditt gir så mange fordeler at kunden skal selvfølgelig ha produktet ditt. Du vet også at det er mange kunder som ikke vet nok om produktet ditt og forstår alt med en gang. De fleste du snakker med forstår det med en gang og sier ja, men de du må jobbe litt med kan være en av de som trenger det mest. Hvis kunden sier at de ikke er interessert, så har det ingenting med deg å gjøre eller dem. Det betyr rett og slett, "fortell meg hvorfor jeg skal være interessert. Du har ikke fortalt meg om noe som jeg har behov for eller ser fordel av". Det er bare det de sier. De er ikke interessert enda.. Det er greit. Det kan være at du ikke traff behov, så prøv et annet. Snakk mer om fordeler, og hva det vil gi kunden. Det kan være at du kan speile kunden mer. Noen ganger gjør man alt riktig, men kunden vil ikke ha, da er det en grunn som du må få frem. Da spør du for å finne ut hva det er.

Å være helt stille på slutten etter at du har spurt om de skal ha kan også være veldig effektivt. Stillheten fører til at kunden må fylle tomrommet, og kan svare ja. Dette oppleves som et lite push, men det er på en profesjonell måte.

Personlig bruker jeg stillhet etter et utsagn fremfor et spørsmål. Jeg gjør det når jeg føler at kunden er på nippet til å si ja, men er kanskje litt stresset, da sier jeg et godt argument og lar det være et mellomrom i samtalen som kunden må fylle. Da kan kunden si noe sånt som: Ok da, jeg kan jo prøve den.

Andre ganger må man ta avgjørelsen for dem, hvis de ikke er typen som tar mange avgjørelsen, men du ser at de har behovet. Hvis du vet at dette er noe de vil ha godt av, så trenger kunden at du tar avgjørelsen for dem og de kan lene seg litt på din selvsikkerhet.

 

Noen kunder viser bare bekymring når de kommer med en innvending på slutten av samtalen eller når som helst i samtalen. Hvis du håndterer den på en god måte og går videre, og fortsetter å vite at de skal ha dette produktet, så er det en del kunder som får den nødvendige selvtilliten de trenger. De vil bare at du skal vise at du forstår dem og betrygger dem. Kunder som ikke er helt sikker trenger at du er sikker og tilfredsstiller det de lurer på.

 

 

 

Innvendingshåndtering


Den beste innvendingshåndteringen er alltid å sørge for at det ikke kommer noen.

Likevel er det naturlig at kunden har spørsmål eller ting de tenker på også. Det sagt, så er det også naturlig at kundene bare sier ja, ja, ja, og takk, og ikke har noen spørsmål fordi alt du sa var så tydelig og i logisk rekkefølge, som var underholdende for kunden. De fleste salg kan altså gå perfekt gjennom samtalen fra hei, til værsågod. Andre ganger må vi svare på det de lurer på.

Uansett hva kunden kommer med av innvendinger så skal du tolke det som et spørsmål. 

En innvending = et spørsmål som de har. De bare lurer på en eller annen ting. De bare tenker på en ting, og sier det til deg så du kan besvare det.

Stiller kunden et spørsmål eller viser en bekymring eller en tanke, så gjør du slik:

Avhengig av hvor mye sikkerhet kunden trenger.

 

 

1. Si at "det er et godt spørsmål"

2. Svar direkte på det de lurer på

(gjerne en naturlig delaksept)

3. Gå videre 

 

 

Eller

 

1. Si at "det er et godt spørsmål"

2. Forstå

3. Relater til en tredje person med samme problemstilling

4. Svar og gjør sånn at kunden forstår

5. Naturlig delaksept.

 

Eller

 

1. (Det er et godt spørsmål/poeng)

2. Forstå.

3. Forstå en gang til

4. Relater til en tredje person eller flere andre

5. Svar og gjør sånn at kunden forstår

6. Naturlig delaksept

 

 

 

 

Produktkunnskap


Man skal ha god produktkunnskap eller bedre. Punktum.

Jeg har aldri forstått hvorfor en som selger et produkt, ikke bruker litt tid på å forstå alt eller nesten alt om produktet sitt.

 

 

Alt blir bedre med produktkunnskap. Man skal ha mye eller mer produktkunnskap.

 

Hvordan øke produktkunnskap: Bare lær om produktet ditt. 30 min hver dag, eller så mye som mulig. les, eller GJERNE se videoer av folk som forteller om produktet hvis de er fascinert over det selv. Når jeg selger kosttilskudd hjelper det enormt å høre en ekspert på emnet snakke med innlevelse om fordelene med enkelte kosttilskudd. Jeg hørte på en som het Dr. Mercola. Flink selger pga. genuin interesse til det han selger, og jeg lærte ubevisst mye, samtidig som det var interessant.

 

Notat ang. produktkunnskap: Alltid snakk på det nivået hvor kunden forstår, og relater informasjonen din til ting de vet noe om. 

"Du har kanskje hørt om...?" "Det er akkurat som ... " Sammenlign og trekk tilknytninger til ting de vet om. Bruk metaforer med ting de vet om.

Er personen mer oppegående, snakk litt mer intelligent, er personen mer folkelig, vær mer folkelig og snakk "norsk".

 

Er personen detalj fokusert, nevn flere ting, da har man lov å snakke litt "latinsk". Er personen mest opptatt av det som er viktig, bare snakk kort og fokuser på fordelene personen får - ikke for kort. Er personen mest opptatt av familieforhold snakk om følelser og hvordan familien blir påvirket. "Jeg ga dette til mamma, og hun.... og nå merker jeg at hun er mye mer glad, og det går positivt utover familien også hvis du skjønner." 

Vær på nivå med kunden, og kanskje bitte litt høyere av og til - de skal forstå det du sier, og lære litt også.

 

Ikke overdriv dette, du skal selge på best mulig måte, men tilpasse i den retningen du føler kunden er.

 

 

 

Selvsikkerhet


Desto høyere tro du har på produktet og deg selv, desto mer selvsikker høres du ut til at du sier. Du sier ting som selvfølgelighet, og du vet det er sant. Dette får du når du leser mye om produktet ditt og vet om positive erfaringer med produktet. Desto mer selvsikker du er til produktet, desto mer sikker er kunden på at produktet er så bra som du sier. Folk liker også å kjøpe av folk som er sikre på seg selv og det de driver med.

 

 

 

Highest Leverage Action:

Et prinsipp som øker produktiviteten og livskvaliteten din nesten mest av alt i livet etter visualisering og takknemlighet. 

 Du kan lære mer om det av Brian Tracy her:Time Management

 

 

 

 

Profesjonalitet


Vær profesjonell. Ha en profesjonell holdning. Kundene liker det svært godt, og føler da også at produktet er profesjonelt. Samtidig, vær avslappet og bruk gjerne humor på en positiv måte og vær entusiastisk, på en selvkontrollert måte.

Profesjonalitet er et nøkkelelement, alle vil kjøpe fra en profesjonell. Hvis kunden oppfatter deg som profesjonell så føler kunden underbevisst at samtalen med deg er "en plass de kjøper". Hvordan du er, har stor påvirkning på hvordan de oppfatter produktet. Mange folk vil kjøpe, og de trenger en moden (men hyggelig og litt morsom) person som de kan lene seg på i beslutnings-øyeblikket. Når du er profesjonell føler kunden at de er i gode hender. Det gir også en følelse av at det er vanlig å kjøpe fra en person som deg også. Du MÅ være profesjonell, ikke stiv, men selvsikker og profesjonell.  Få kunden til å se opp til deg og ta råd fra deg.

Den beste måten å implementere denne verdien i salgssamtalene dine er "føle" det. Bare "føl" at du er profesjonell, trekk skuldrene tilbake, slapp av, vær entusiastisk, og vær litt glad. Det er jobben din å lede kunden til et bedre liv.

Hvis du fokuserer på å være profesjonell vil du oppleve den økte effektiviteten i samtalene dine og at kunden er mer responsiv og vil at du skal lede dem.

Du vil at legen skal være profesjonell, du vil at bussjåføren skal være profesjonell.

Når du er profesjonell blir kunden betrygget og føler at de er i gode hender.

Det er også i samtaler hvor du er profesjonell at de største kjøpene skjer.

Mange kunder ønsker å kjøpe og gjerne kjøpe mye også - av fordelene dine, men de trenger at du er en trygg person og at dette er en bedrift de kan stole. Når kjøperisikoen forsvinner på grunn av din kontroll og selvfølgelighet tillater seg selv å kjøpe det de vil ha og trenger.

Du er en profesjonell.

Profesjonalitet øker også verdien på produktet ditt, altså hvor mye de føler produktet ditt er verdt. Dette er fordi produktet ditt da vil virke som et mer proft produkt.

 

 

Entusiasme


Den beste formen for entusiasme er når den er kontrollert. Forskjellen på en kjele som koker over og en kjele bare koker med lokket på er enorm. Beholder man lokket på kan du øke kjøpetemperaturen til kunden enormt og alt forblir kontrollert til kunden kjøper. Det er også den mest smittsomme entusiasmen, hvor den bare siger ut her og der i ordvalg, trykk og tonefall av og til. Se på en video av Steve Jobs hvor han snakker, så har man et godt eksempel på kontrollert entusiasme.

Når entusiasmen er indirekte, fungerer den mye mer effektivt på kundene som plukker det opp, og oppfatter det som veldig ekte.

Generelt vær i godt humør og ha energi. Vær entusiastisk i det du driver med. Entusiasme står for storparten av salget. Det man skal gjøre i en salgssamtale er å overføre entusiasme for produktet sitt til kunden. 

Dette økes først og fremst med å ha tro på produktet sitt, og tro på seg selv, og å gire seg opp selv med inspirasjon.

Mange mennesker er ikke rundt entusiasme til vanlig. Så når du kommer inn i livet deres mer entusiasme og noe de kan være entusiastisk for, elsker de det. Entusiasme er noe alle mennesker liker. Entusiasme er et karaktertrekk som alle mennesker beundrer. Entusiasme er veldig smittsomt, og det fører til at kunden blir mer entusiastisk til å nyte fordelene med produktet ditt. Det fanger også interessen deres. 

Hvis en venn begynner om en film han synes var ekstremt bra, da påvirker deg. Hvis kompisen din bare ramser opp hva filmen handler om får du kanskje litt lyst til å se filmen, men hvis kompisen din sier at han syns det var en av de beste filmene han har sett, og er virkelig entusiastisk rundt det - så påvirker det deg mye mer til å faktisk ville se filmen.  "Et salg er en overføring av din entusiasme for produktet til kunden"

 

Hvis du klarer å gjøre det "vanlig" å være entusiastisk så vil du være entusiastisk hele dagen, og du vil få MYE mer salg! Det vil VÆRE EN STOR FORSKJELL! Fordi enkelte er bare entusiastisk og i state noen minutter av dagen, kanskje noen få timer, og gjør det bra da. De som klarer å være i state og være entusiastisk hele tiden, altså i 8 timer, de skaper en STOR forskjell!

 

Alt du kan gjøre som øker entusiasme:


- Tenk på hvor bra produktet ditt er

- Tenk på alle fordelene produktet ditt gir kundene, tenk hvor heldige de er

- Minn deg selv på hvor mye du liker deg selv, si det gjerne til deg selv

- Tenk at det er gøy, og du vil gi bort flere og flere

- Beveg deg! Hopp opp og ned, klapp i hendene, dans, beveg deg rett og slett, det øker energi som igjen kan positivt påvirke entusiasme

- Sov nok! Du kan prestere uansett, men sov nok!

- Spis sunt og ha energi! Koffein har fungert lenge, og fungerer fortsatt, ta gjerne grønn te istedenfor kaffe da. Og hvis du drikker te - pass å få i deg nok jern pga. garvesyren i grønn te, som hemmer opptaket av jern. Grønn te inneholder også l-theanine, som gjør at man blir avslappet, så det er en bedre form for å få i seg koffein, pluss at det er sunt. 3 teposer grønn te = 1 kaffe.

Hvis du drikker kaffe bør du få i deg naturlige urter som også gir energi, istedenfor å bare bruke opp energi også sånn som koffein. F.eks sibirsk ginseng, schizandra, shilajit.

- Få i deg nok vann

- Ha det gøy! Trivsel skaper bedre resultater! Kraften av å kunne more seg selv er stor, da er det du som er i kontroll av din egen skjebne, og om du beveger deg fremover. Finn ting som er morsomt, se spenningen i ting og det som er morsomt. Flir litt av deg selv også.

Lebron James, en av verdens beste basketball spillere sa en gang at det var ikke før han begynte å kose seg med basketballen at han virkelig fikk stor suksess og vant flere Championships etter hverandre.

- Sett mål for deg selv som trigger deg! Ha inspirerende mål du tenker på. Og sett delmål i tillegg!

- Lag små konkurranser for deg selv eller andre. Jeg vil klare et dobbeltsalg nå! Jeg vil klare så så mye til en viss tid. Sett mange mål-linjer for deg selv som du kan krysse. Det øker entusiasme.

- Se inspirasjons-videoer! Eller hør/les inspirerende material. Dette er bare å fylle på når du kan! Du kan også høre på enkelte mennesker som inspirerer deg. Finn det som inspirerer deg og gjør det!

- Bli bedre, utvikle deg selv! Lær mer, ta handling, føl mestring!

- Klar viktige mål. Sett deg et mål om å gjøre en ting som gir et positivt resultat på det viktigste område i livet ditt, og gjør det! Del opp målene dine, og sett små mål-linjer der også, og feire med å være glad når du klarer hver mål-linje!

 

 

 

Spill på følelser


Følelser er drivkreftene innen salg. Det fins ikke logikk. Det man har mest følelser for er mest logisk. Man kan ha tusen forskjellige grunner til hva som er viktig. Det opplever man virkelig når man snakker med mange forskjellige kunder, det finnes ikke logiske grunner, det finnes bare ekstremt mange forskjellige grunner til hvorfor folk gjør som de gjør. Når kunden har knyttet følelser til en spesiell grunn for å gjøre som kunden gjør, så skapes det en logisk grunn tror de selv.

Kundene har levd et liv mer forskjellige hendelser som gjør at de prioriterer forskjellige ting. Legg opp samtalen til å dreie seg om de følelsene du tror kunden bryr seg om. Snakk om hvordan kundene føler seg, hvordan ringvirkningene er. "Pappa fikk bort plager i albuen"... "Så nå føler han seg bedre og er faktisk mer glad. Han sa det til meg en gang, det er ikke alltid like enkelt å være glad, hvis man går og har sånn små-vondt hele tiden". JA sier kunden da. Dette er hvis jeg snakker med en kunde som vil ha bedre muskel og ledd helse.

Noen legger vekt på trygghet, så spill på hvor trygg kunden føler seg, eller nevn spesifikke andre kunder som har vært fornøyd. eller nevn en autoritet som støtter produktet. Er kunden opptatt av prestasjon, snakk om hvor bra produktet vil fungere for akkurat han, med de prestasjonene han syns er viktig.

Er personen mest opptatt av forhold, snakk om hvordan produktet ditt ikke bare er bra for kunden selv, men også hvordan det vil påvirke forholdene rundt kunden. Jeg bruker et eksempel som treffer veldig bra ofte: "Og jeg syns jo helse er kanskje noe av det viktigste, altså, føler man seg bedre, så er det mye enklere å spre glede til familien, så får man det tilbake også" en variant av det... Hos kunder som prater veldig mye, og kanskje prater fjas også, så treffer det veldig bra. Det er kunder som legger vekt på å ha kontakt med andre mennesker, og bruker samtale som et redskap til å få kontakt. Hvis disse kundene ser at de kan få bedre kontakt med å bruke produktet ditt så treffer det et behov/en følelse de bryr seg om.

 

Et tips er også å bli følelsesladet selv. Hvis du snakker om hvor mye produktet ditt har hjulpet andre, så snakk om det, og føl den gode følelsen av at andre har fått et bedre liv pga. deg. Legger du følelser inn i salgssamtalen gjør det hele samtalen mer vital og levende. Folk liker det. Det er derfor folk ser på serier på tv'en. Du kan også la deg selv bli entusiastisk over fordelene produktet gir, og hvor viktig det er.

 

 

Behov


Alltid legg frem produktet ditt slik at det tilfredsstiller behovet som kunden har.

Tony Robbins har en fin inndeling på behov som går som dette: 

 

6 needs: Sikkerhet, Spenning, Kontakt, Kjærlighet, Vekst, Bidrag.

Søk på "six human needs by tony robbins"

 

Jeg føler det passer veldig bra hos mange mennesker. Det finnes selvfølgelig mange flere behov, og mer konkrete. Disse er ganske universelle hos mennesker, og man kan gå ut i fra dem.

 

Først er det fint å finne ut hva kunden bryr seg mest om. Deretter, hvis du presenterer produktet ditt på en slik måte at kunden forstår hvordan dette vil tilfredsstille det viktigste, eller flere av behovene til kunden, så kjøper de.

 

Skap et problem:


Du finner problemene til kunden enten ved at kunden sier det, du stiller spørsmål, eller at du skaper et problem hos kunden.

Spørsmål er veldig bra. Noen ganger ved kortere samtaler og hvor mange selger flere produkter oftere kan det være like effektivt å skape et problem hos kunden, som høyst sannsynlig stemmer. Slik gjør du dette:

 

 

 

Før et produkt blir presentert kan du skape en verden hvor behovet for produktet ditt er stort. Før kunden knytter sine tanker, fordommer og ideer rundt et tema kan man sette det opp slik at det går i den retning du vil, og avvæpne eventuelle innvendinger før de kommer.

 

Når jeg selger et Muskler og Ledd produkt til eksisterende kunder av et annet Omega 3 produktet så går jeg frem slik med entusiasme:

 

 

... Så doktor Geir Liang tok en undersøkelse blant kundene, og det var veldig mange som var fornøyd i forhold til det med hjerne og hjertehelse effektene, ikke sant? Men, det var også en del som sa at de hadde litt stive ledd, ømme muskler og betennelser i kroppen også, som ønsket seg noe for å få bort det også. Og det er jo veldig vanlig i Norge, ikke sant? Ja, jeg hadde det selv også - leddplager-  Så nå har doktor Geir Liang forsket lenge på dette, også har han faktisk laget et Muskler og Ledd produkt akkurat for det. Og det ble så suksessfult, at når jeg ga det til 227 kunder i mai, så var det 213 som valgte og fortsette etter 2 mns prøvepakke eller mer, så 93,8 ble fornøyd og følte lindring. Så grunnen til det er at han la til ... 

 

Også går jeg inn i ingrediensene til produktet.

 

Hadde det bare blitt presentert slik:

 

Vi har laget et nytt muskler og ledd produkt nå som består av...

 

Så ville ikke kunden blitt like kjøpevillig.

 

I virkeligheten til kunden før dette øyeblikket hvor jeg presenterer produktet mitt, har kanskje kunden fysisk et behov for bedre muskler og ledd helse. Statistisk sett er det veldig mange som har behov for det, spesielt over 50, og under det også. Når kunden blir presentert for produktet vil kunden tenke på sine opplevelser med sine muskler og ledd. Hvis du åpner dette behovet og pirker litt i det først, og får kunden til å tenke på de gangene han faktisk ikke har vondt, vil behovet være mye sterkere når jeg begynner å presentere. Kunden vil da bli mer mottakelig for informasjonen som kan hjelpe kunden. 

 

Kunden må ha problemet produktet ditt skal løse. Du skal selvfølgelig skreddersy produktet ditt og presentere det til å tilfredsstille akkurat det problemet kunden har, men du må også skape det problemet større.

 

Andre elementer i en slik forehåndsjobbing er at du kan avvæpne frykten folk har for å si at det er noe feil med dem. Noen tenker på det og liker å klage om problemet sitt og er åpne, andre reserverer seg litt mot å innrømme. Den eldre gruppen har også et ønske om å være ung og i form. Så hvis jeg sier at "Det er veldig vaanlig i Norge", eller jeg hadde det selv også, så avvæpner jeg usikkerheter hos kunden og åpner dem. Du må finne ut hva dine kunder bør høre før du setter i gang presentasjonen for å forberede dem mentalt på å ta imot informasjonen din. Hvis du får mange innvendinger på et punkt, hvorfor ikke si noe på forhånd som svarer på innvendingen som 50 % kommer med på det punktet i salgssamtalen.

 

Når du gjør dette er det viktig å ikke gå i forsvarmodus, men heller proaktiv-modus. Forskjellen blir denne:

 

"Så doktor Geir Liang valgte naturlige ingredienser, istedenfor medikamenter med bivirkninger osv. Så det han valgte var ..." proaktivmodus

 

"det er ikke noe bivirkninger eller noe sånt bare så det er nevnt men... " forsvarsmodus

 

 

Autentisitet/naturlighet


Vær deg selv. Andre liker svært godt når andre er seg selv. Den moderne selger er virkelig seg selv, salgspersonaen er for lengst brukt opp. Når du snakker med kunder skal ikke de tenke på deg seg om en selger. Du skal være noe helt annen. Du skal være en all-right person, som er seg selv, mener det han sier og er der for å hjelpe kunden. Når noen er fullstendig seg selv tillater det andre å være seg selv. Folk liker det rett og slett.

Vær deg selv. Si det du mener, vær ærlig, snakk med det tonefallet som er ditt. Samtidig bruk teknikk for å få frem poeng og regulerer intensiteten og hastigheten på det du sier, og tilpass deg kunden, men vær deg selv. Det er en følelse, og den kommer fra en følelse av å bare si det du mener og være ærlig. Når du sier din ærlige mening om ting, vil de viktige tingene du sier veie mye mer, og treffe kundene. De kan være åpne og ærlige med deg, og si hva behovene deres er. De er mye mer åpne for poengene dine, og de lytter nøyere til det du sier. De blir rett og slett mye mer mottagelige for å få produktet ditt.

 

Autentisitet, å være seg selv, er også en egen verdi. Det er noe alle mennesker anerkjenner som et høyt karaktertrekk hos toppmennesker, og ønsker å være det fullstendig selv også. Nesten alle går å små-beskytter seg litt, når du er deg selv fullstendig og bare sier det du mener, og er positiv og gjerne har entusiasme for det du snakker om, så er det noe alle mennesker beundrer. Da går også verdien på produktet ditt opp, som kunden linker til deg.

 

Det er også mye enklere å være autentisk når du har lest om produktet, tror på at kunden har bruk for det og du har fått deg selv i godt humør. Det gjør du gjennom alle de andre stegene.

 

 

Speiling


Vi liker de som er like oss selv.

Samtidig som du er deg selv (autentisk), skal du også speile. Er man i flyten og virkelig er seg selv, går det bra å speile mindre, men selv da er det fordelaktig å speile. Å speile innebærer å snakke som den personen du snakker med. Personen du snakker med skal føle at den snakker med en som er nesten helt lik seg selv. En "connection" skal bli skapt, hvor kommunikasjonen din treffer inn i boblen deres. Du skal snakke inni samme rom som kunden. Du skal treffe bølgelengden. Det skal føles ut som dere er like. Du skal tenke at du er den andre personen og at den snakker med seg selv, eller tenker med seg selv. Du sier ting du tror kunden ville sagt, og på den måten kunden ville sagt det. 

Speiling skjer naturlig med trening og hvis du klarer å føle speilingen, vil du føle at rytmen er bra, ting føles naturlig, og det er en naturlig flyt i samtalen. Det er som en duett.

Det viktigste du kan lære om speiling er hvor VIKTIG det er, og minne deg selv på å gjøre det. Det har en positiv effekt som er unektelig, hvis det blir gjort på en god måte. Når det er nevnt går det helt fint å bare være seg selv, samtidig som man ALLTID går i retning av å speile. Etter en stund blir dette ubevisst, men man bør bli mint på det igjen og igjen.

 

 

Speiling innebærer disse elementene:


Folkelig/formell: du kan høre om personen snakker litt bredere og litt mer svingete i tonefallet, typisk folk som holder til på et mer landlig område. Dette kalles folkelige typer. Du er fortsatt profesjonell, og legger til det folkelige elementet som gjør at kunden slapper av.

 

Er personen mer formell, kanskje bosatt i by, og er litt mer ordentlig i stemmen, skal du også være det. Da er du mer korrekt. Du sier ting tydelig, profesjonelt og er samtidig fascinerende og entusiastisk på en kontrollert måte.Dette skal være en følelse. Du kan føle om du skal gå i en folkelig retning eller formell retning. Dette avhenger også av på hvilken måte du gjør liv bedre.

 

 

Volum:

Volumet ditt skal alltid være tydelig og sikkert, det skal også variere etter hvor høyt volumet til den du snakker med er. Så man kan senke volumet litt med de som snakker lavere, og snakke høyere med de som snakker høyere. Generelt skal volumet på stemmen var normalt eller litt høyere enn det, og alltid tydelig. En person som er selvsikker vet at det er trygt å snakke litt høyere i et rom. Sikt på å snakke normalt og litt høyere.

 

 

Ord:

Bruk deres ord. Sier de riktig mye, så si at noe de sa var helt riktig senere i samtalen. bla-bla, det er helt riktig. Sier de jajja, så si jajja litt senere i samtalen. Bruk ord du føler de sier mye, og si de litt etterpå.

 

 

Tempo:

Varier tempo og hastighet på det du sier. Først og fremst match tempoet til kunden, det er første prioritet, så snakker du fort nok til at de syns at det er interessant å høre på. Noen mennesker snakker ekstremt fort, andre snakker saktere - legg deg på deres nivå. Samtidig når du snakker fort, fokuser på å snakk tydelig. Når du snakker langsommere, snakk tydelig men også bitte litt raskere enn dem, fordi de liker å høre på et nivå som er litt raskere enn sitt eget, hvis de snakker veldig sakte.

 

 

Vær dem:

Tenk at du er dem, og lat som du sier det de ville sagt. Rett og slett - tenk at du er dem. Vær dem, og si akkurat det de ville sagt. Jeg gjentok det fordi det er den eneste måten jeg kan forklare det på - og det er EKSTREMT effektivt for å øke antall samtaler du konverterer til salg. En person som kanskje virker umulig å selge til, kan være fullt mulig å selge til hvis du hadde gjennomført samtalen med dem som om du var dem. Folk liker svært godt å snakke med folk som er like seg selv. Vi tenker alltid, "oi, jeg også er sånn" "Jeg er enig" "Det er helt rett" og på det ubevisste planet føler vi stor trygghet til noen som er like oss.

 

 

 

 

 

Generell stemmebruk for mest mulig innflytelse


Stemmebruken din bør innstilles avhengig av kunde du snakker med, men utgangspunktet ditt være det mest innflytelsesrike utgangspunktet.

Ditt eget tonefall: Snakk variert. Snakk bestemt. Nedover fremfor oppover.

 

1. Variasjon

 

Det viktigste med tonefallet ditt er faktisk en genuin interesse i det du prater om. Først og fremst vær interessert i det du prater om. Hvorfor er det du sier fascinerende? Hva er alle fordelene med det du sier?

 

Deretter, kan man snakke om hva som helst. Man kan få selv det mest hverdagslige til å høres interessant ut. Her er hvordan det gjøres: variasjon. Varier, prøv å snakk og varieeer tonefallet ditt. legg TRYKK på -enkelte- ord, og leeeev deg inn i enkelte ord, og si-kjapt andre ord. Snakk HØYT og tydelig, også rolig og empatisk og tankefullt. Selvfølgelig hold en viss kontinuitet i det du sier, med en generell atmosfære f.eks: glad, bestemt, empatisk, profesjonell, en blanding av disse. Men varierer tonefallet, hastigheten og volumet. Når man gjør dette virker plutselig alt MMMYe mer interessant. Å være veldig entusiastisk når du forteller et poeng i samtalen er bra, og samtidig være kontrollert - da øker man kjøpetemperaturen. Tenk på en kokende kjele som akkurat ikke koker over. Alt høres mer levende ut. Prøv å si samme setning med et, kjedelig-monotont-helt-likt-akkurat-samme-tonefall. Og så - si en setning med STOOR variasjonidet du SI-er.

 

Utover det tekniske, så er det følelser som dikterer hvilket tonefall det blir til slutt, så bruk følelser for å fascinere de som du snakker med. Lev deg inn i det du sier.

 

 

2. Bestemt

 

Den i samtalen som er mest bestemt vil påvirke den andre mer. Du må være sjef i samtalen og lede samtalen mot at kunden får et bedre liv.

Tonefallet ditt skal være en variert kurve som går opp og ned i tone.. og til slutt ende nedover. Går tonefallet ned på slutten er man bestemt. Man skal ikke søke aksept hos kunden. Legg trykket i starten av setningen fremfor på slutten. Det er stor forskjell. 

 

Hva vil DU? Er det greit for DEG? 

 

Isteden: SÅ, HVA vil du? DEt er Greit for deg?

 

Det som dikterer bestemtheten i tonen din er nr 1. hvor bestemt du føler deg. Du vet at dette er bra for kunden, du leder, du styrer samtalen fremover, du har selvsikkerhet på at dette er et bra produkt, du er dyktig og de vil ha dette. Det siste er kanskje det viktigste - troen på at kunden har lyst på det og kommer til å bli fornøyd.

 

Orkesteret og artisten bruker mange forskjellige toner, volumstyrker, hastigheter, trykk og rytmer. Velg å være et orkester fremfor en som leser opp bingotallene.

 

 

 

Samtykkende toneleie:

 

Når du har det jeg kaller "samtykkende toneleie" snakker du som om det du sier er veldig greit, ordentlig og bra. Prøv å nikke gjentatte ganger, mens du sier closing-setningen din. Du skal snakke som om alt er veldig greit og at du er enig med deg selv.

 

 

 

Salgstrening


Salg kan læres!

Du kan lære alt du trenger innen salg for å bli en optimal selger. Det handler kun om å lære seg alle bitene. Hver bit gir mer suksess. Det kommer til å være utfordringer, men fortsetter man og lærer vil man alltid nå et høyere nivå.

"A problem cannot be solved at the same level of thinking with which it was created"  - Albert Einstein

Altså må du tenke selv, handle, og lære av andre, også nå et høyere nivå hele tiden, for å overkomme flere og flere utfordringer, og det går bare mer og mer oppover.

Fordelene med å lære salg er at man kan bruke like lang tid på jobb og tjene dobbelt eller kanskje fem ganger så mye som andre selgere på samme tid. Den tiden du legger inn i øving og forberedelse, får du igjen for ganger 100. Hvis du leser 1 time hver dag i en uke, og lærer noe essensielt som gjør at du klarer plutselig dobbelt så mange salg. Da får du plutselig tilbake en hel ekstra måneds arbeid på lønna. Altså du slipper å jobbe to måneder, for det du nå kan jobbe 1 måned for. Altså brukte du 7 timer, og fikk tilbake 20*8 timer = 160 timer. Og ikke bare det. Dette varer mest sannsynligvis fremover også, som betyr at du fikk et ekstra år med jobbing = 250*8=2000 timer. på 5 år tilsvarer det 10000 ekstra timer som du måtte jobbet ekstra, for å tjene like mye, hvis du ikke var like god. Altså 7 timer, hvor du lærer en ting som gjør at du blir dobbelt så god tilsvarer at du får tilbake 10 000 timer på 5 år, og 100 000 timer på 50 år.

Å doble inntekten sin er smart. La oss si at det tok deg 60 timer å doble inntekten din, hvor du hørte på salgstrening hver dag i 2 måneder, det var forsatt verdt det. Selv om du ikke jobber lenge med salg bør du bruke tid på å lære om salg og lære om produktet ditt, og kanskje lære om hvordan du kan prestere bedre. Du vil få så ekstremt mye igjen for det. Det er dette som gjør at de fleste selgerne ikke blir gode. De forstår bare ikke hvor mye de får igjen på å lære seg om salg, å prestere bedre, og vite mer om produktet sitt. De tenker at de skal bruke en time på noe annet, men tenker ikke på at de heller kunne blitt dobbelt så god, og tatt ferie halvparten av tiden hvis det er det de ønsker. Mest sannsynlig tjener man mye mer enn det. Hører man på salgstrening eller selvutviklingmaterial, tjener man 4 ganger mer på et år eller kortere. Forfremmelser åpner seg, nye jobber og muligheter, du føler deg bra, og kan realisere drømmene dine.

 

Så det er en enkel oppskrift på suksess: 

1. Hør på selvutvikling og salgstrening 1 time hver dag eller mer. og 

2. Les om produktet ditt til du kan "alt", 30 min hver dag, og 

3. Jobb hardt og fortsett uansett, så vil det ta helt av. 

4. Den siste biten er å reflektere selv og skrive ned hva som fungerer i en dyr bok. Kjøp en litt dyr skrivebok sånn at du verdsetter det du skriver ned som fungerer.

 

Når du har tatt av er alt enklere, mens du forsatt har energi og gir innsats selvfølgelig. Samfunnet er laget slik at dersom du står på og presterer veldig bra, får du enormt mye større belønning enn en person som jobber gjennomsnittlig. Det er målet ditt, å bli best mulig så fort som mulig, så du kan realisere drømmene dine, og hjelpe folk mens du gjør det.

 

 

 

 

 

Selvfølgelighet


Dette er en SENTRAL bit for å bli en toppselger. Det kan komme naturlig når man har sterk tro på produkt, kampanje, kundebase, og deg selv. Det er helt ekstremt viktig. Før du går inn i samtalen med kunden skal de, i hodet ditt, allerede ha mottatt produktet.

Det er en selvfølge at de skal ha ditt produkt. Selvfølgelig skal de ha det. Det er bra, det er bra levert, det er forståelig, det gir så mange kunder til kunden, kunden får et bedre liv. Selvfølgelig skal de ha det. Du tar det som en selvfølge at de skal ha. Da tror kunden at det er en selvfølge at de skal ha - du kommer jo for å hjelpe dem og gi det til dem. 

Mestrer du dette tankesettet blir jobben din ekstremt mye kjekkere og lettere. Rammene for samtalen skal være at dette er en selvfølge. Ta alt som en selvfølge. Du skal bare fortelle dem litt, før de får det. De har allerede fått produktet ditt.

 

Funksjonen med dette tankesettet blir mest tydelig i tonefallet ditt og holdningen, og hvordan du bruker sterke ord. 

 

Eksempler på sterke ord: det er "ekstremt" bra, og de har "fått" 2 måneders forbruk til... Fremfor det er "jo faktisk ganske bra" og "så vil du prøve kanskje?". Produktet ER bra! Det er derfor du gir det til dem! De har "fått", det er derfor du snakker med dem.

 

Kunden har aldri snakket med deg før ... de lurer på hvilken ramme samtalen skal ha... Setter du opp rammen for samtalen tidlig at de skal ha, og vet at Selvfølgelig skal de ha det - de får et bedre liv hvis de får det, så tror kunden det også. Vi mennesker registrerer på andre hva vi bør tenke, si og gjøre og hva andre forventer. Dette påvirker oss. Og hvis det kommer noen og er 100% sikker på at du skal ha en ting og at det best for deg. Definitivt. Da får du mer lyst til å prøve, og du tenker, ok, jeg prøver i hvert fall. Du vil gå til profesjonelle som vet at de har den beste løsningen for deg. Folk vil bli ledet. Alle trenger hjelp til å få et bedre liv. Det er det vi prøver på hver dag. Kommer det en som er vennlig, profesjonell, entusiastisk, morsom å prate med og vet 100% at de skal hjelpe deg, da føles det behagelig å bli hjulpet.

 

Selvfølgelig skal kunden ha. Produktet ditt gjør livet deres bedre.

 

 

 

 

 

Re-gir


Å re-gire er det samme som å nullstille seg. Jeg liker bare ordet Re-Gir bedre, fordi det gir en helt annen følelse og man ser for seg noe helt annet.

 

Det viktigste å tenke på i forhold til re-giring er at responsene til kundene kan være VELDIG forskjellig. Hvis du ringer winback og prøver å winne tilbake kunder som har sagt opp et abbonement, må du vite at noen hadde kanskje litt for mange pakker, men var ellers fornøyde, noen reiste bort i ett år og bare måtte si opp, og noen har kanskje en sjelden uheldig opplevelse med et eller annet. I disse tilfelle vil responsene dine være veldig forskjellig når du ringer dem igjen. Du bør tenke positivt alltid når du ringer, men du kan huske på dette når det gjelder re-giring. Fordi plutselig kommer det tre kunder på rad som var fornøyd med produktet, eller bare kunder som virkelig vil ha produktet ditt og de kjøper mye, og da handler det om å være klar. Selvfølgelig er det du som former kundene dine og de reagere totalt forskjellig til deg avhengig om du gjør ting riktig eller ikke og faktisk hvordan du sier hei. Likevel kan det hjelpe å huske på at folk har litt forskjellige grunner.

Du bør si til deg selv over og over igjen at alle sa opp bare fordi de hadde litt ekstra pakker men egentlig var fornøyd. Dette vil gjøre at du har best positiv forventning, som gjør sannsynligheten større for at kunden faller inn i forventningen din og responderer positivt. Men også husk at kunder er forskjellige, og det er da det handler om å regire, og kjøre på, og virkelig være klar når det kommer mange kunder som kjøper mye.

Alltid forvent at alle vil ha, men de gangene man enda ikke har fått uttelling, må man være klar og skape uttelling i de neste. Kjører du på hele tiden og re-girer deg konstant VIL du få maks utbytte ut av dagen. Det vil alltid jevne seg ut, og da er det bare opp til deg. Re-giring gir deg en kraft mange selgere ikke har, og det kan gjøre at du får ekstremt mange flere gode dager.

 

Å Re-gire er flott! Med re-giring kan du skape en god dag nesten uansett! 

Når jeg re-girer personlig reiser jeg meg, klapper med hendene og sier "Re-gir!" til meg selv og tenker "Let's go", (neste skal ha). Det blir et slags brudd i tankemønsteret og fysiologien og energien min. Da kan jeg sette meg selv i riktig gir igjen. Det brukes oftest hvis du ikke har nok entusiasme i en samtale. Hvis du re-girer før neste samtale kan neste samtale bli skikkelig bra, selv om den forrige ikke gikk kjempe bra. Du kan re-gire på den måten du vil, men å reise seg, klappe, si et kodeord, tenke offensivt og være klar for neste samtale fungerer bra for meg. Beveger man seg litt, gjør et mentalt skift, og kommer seg opp i topp-gearet igjen så kan man komme fort inn i flyten igjen. Hvis man re-girer flere ganger i løpet av en dag, holder man seg høyt oppe på den mentale skalaen en større porsjon av dagen. Klarer man å holde det oppe hele dagen, blir det ekstremt mange flere salg.

 

 

Effektivitet


Desto flere samtaler du rekker å konvertere, desto flere salg får du. 

Snakk KUN om det som er viktig! - Som betyr det som gir kunden noe. Halverer du tiden du bruker på hver samtale DOBLER du antall salg! Du må samtidig føle at du tar deg tid, og gir en fyldig presentasjon, samtidig som du BARE sier det viktigste, slik at resultatet blir en effektiv presentasjon.

Snakk kun om det som gir kunden verdi. Dette prinsippet gjelder sterkt dersom du driver med massesalg. Da gjelder det å raffinere. Fjern alt overflødig og sitt igjen med gullet når du snakker. Hvis du bruker 10 min på en samtale og den kan kortes ned til 5 min, har du 5 ekstra minutter til å ta en ny samtale som også kan bli salg. Altså kan du nesten doble antall salg ved å fokusere på det viktigste som kunden bryr seg om, og gjøre det enkelt.

Raffineringprinsippet gjelder også for lengre salg, hvor man bruker mer tid på planlegging enn presentasjon. Det man sier som ikke betyr noe, kan kuttes bort. Hvis det ikke direkte øker kjøpetemperatur trenger det ikke være med, med mindre det skaper struktur. Helheten av det du har sagt vil virke mer verdifullt også. 5 minutter med gullinformasjon, mot 10 min med nesten litt for mye informasjon + noen gullkorn, er ikke det samme. 5 minutter med gullinformasjon sørger for at kjøpetemperatur går kun oppover. Kunden liker å kunne fordøye informasjonen, de liker at du gir akkurat nok kunnskap om produktet til at de får det med seg.

Du skal selvfølgelig likevel ha en fyldig presentasjon. Men virkelig, dette er et ekspert tips: Dropp alt, og kun snakk om fordelene for kunden. Og gjør alt det andre enkelt. Du vil få flere samtaler på kortere tid, og kunden vil oppleve samtalen som høyere verdi. Dette er enda en ting jeg lærte av Brian Tracy.

 

Brian Tracy

 

Hurtigheten i samtalen kommer ikke gjennom hast, den kommer gjennom prioriteringer. Du trenger ikke nevne hele bedriftens historie, og fortelle om deg selv. Kunden bryr seg kun om: vil produktet gi meg den spesifikke effekten jeg vil ha? Det er det eneste som betyr noe. Du kan bruke deg selv som eksempel hvis du har personlig erfaring med produktet, men fokus bør være på fordelene kunden vil få.

 

Generelt. Vær rask i livet ditt! Spring. 

 

 

 

Få kunden til å føle seg bra og viktig


Alltid skryt av kunden, vær imponert og få kunden til å føle seg bra. Dette skaper verdi i seg selv! Kundene betaler for å føle seg bra! Det er sluttresultatet av handelen. Uansett hva de skal ha så er det for å føle seg bra gjennom ulike metoder, og med forskjellige behov, som gjør at de blir glad. Hvis du gjør at de føler seg bra og føler at de er viktig eller liker seg selv bedre, så øker det verdien du bringer.

Salg handler kun om at kunden opplever mer verdi av produktet ditt en det koster. Du er en del av produktet, fordi du står for overlevering av produktet, og hvis du får dem til å føle seg bra så skaper du verdi. Fordelen med dette er også at kunden er villig til å høre mer og nøyere på deg, fordi du åpenbart har god bedømningsevne. 

 

Vær interessert i kunde. Den beste måten å få andre til å være interessert i det du snakker om er å være interessert i dem og det de snakker om. Når du viser at du syns personen er interessant linkes det til at kunden skjønner at dere har felles interesser, og at han bør også være interessert i produktet ditt, fordi du var interessert i andre ting som kunden brydde seg om også. Vær genuint interessert, det er interessant hvordan mennesker har forskjellige tankesett, og opplever verden annerledes.

 

Gjør det ekstra


I dette samfunnet er det mye konkurranse. De som skiller seg ut gjør bare noe ekstra. Alltid gjør litt ekstra når du har muligheten. Jobb litt lenger, kom litt tidligere på jobb. Gi litt mer innsats inn i hver samtale. Spør en gang til om salget. Gi et ekstra kompliment, dersom kunden fortjener det. Lever produktet ditt på en ekstra bra måte. Hjelp kunden litt ekstra dersom det trengs. Småting hoper seg opp til å bli en svær pott. Det er også et litt magisk prinsipp, hvor kunden kan føle at du hjelper litt ekstra, og åpner seg opp litt mer og lar deg gi dem enda mer av produktet sitt. Trikset for å følge dette prinsippet er dette:

Hva er standardforventningene? Også legger du til litt eller mye også skaper du dine egne standardforventninger. Begynner jobben 08:30, vær der 08:15 eller før, hvis du kan begynne da. Vær helt klar. Forventer kundene en viss behandling, gi dem en ekstra positiv behandling. Å overgå forventninger er alt som skal til, ganske enkelt egentlig. Hvem har satt standardene for forventningene til folk? De kan like så gjerne være litt større. Følg dine egne, og alltid gjør ekstra. Universet liker det svært godt når man gjør det også, virker det som.

 

 

 

 

(Kanskje del inn i personlige mentale ting. Også selve samtalen.) (Ta viktigste ting først) Legg inn inspirasjon. Hva skal leseren av boka få? Mitt tankesett skal ubevisst bli ført over. De skal få GULL prinsippene innen hvert område. De skal ha noe spennende å lese på. Kanskje bruk litt metaforer. Bruk inspirerende metaforer. DET SKAL BARE inneholde gull! De skal bli inspirert.

 

 

 

Uansett hva kunden sier, er det perfekt:

Du kan lære mer om dette prinsippet av Brian Tracy her:

 

Elite Selling

 

 

Bare snakk om positive ting

 

Bare snakk om  ja-kunder! Bare snakk om dem. Med mindre en ikke-ja kunde er ekstremt morsom.

Bare snakk om positive ting som skjer. Alt du sier bør øke PMI'en din og de rundt deg sin PMI. 

Bare snakk om det du vil skal skje. Må du å formulere en utfordring så si at vi ikke har nok energi, istedenfor at folk er slitne.

 

 

Jobb hver dag


I en 100% jobb handler det om å jobbe hver eneste dag. Det er faktisk ikke mange selgere som gjør det. Mange har ikke høy nok oppmøte-prosent til å maksimere inntekten sin. Gjør alt du kan for å holde deg frisk. Sov nok. Spis sunt! Ta kosttilskudd som styrker immunforsvaret ditt. Pass på at du har god stemme. Generelle kosttilskudd alle bør ta er en god multivitamin med mineraler, Omega 3 med D-vitamin og pro-biotika, dette bør alle ha i seg jevnlig. Multivitamin dekker det mest basice du trenger, og sørger for at du ikke har mangler. Med en gang det blir en mangel av et eller annet påvirker det helsen din. 

Omega 3 er noe vi ikke får nok av i forhold til det kroppen har behov  for. Ja, makrell i tomat er bra, men vi har såpass mye omega 6 i det generelle kostholdet, som må balanseres med omega 3. Skal ikke gå inn i alle helsefordelene med omega 3, søk på omega 3 health benefits på youtube så vet man det man trenger å vite. D-vitamin må man ha for at immunforsvaret skal fungere når du ikke får nok sol. Pro-biotika består av "gode" mikroorganismer inni kroppen som beskytter deg, og dreper de "dårlige" mikroorganismene som gjør at du blir syk. Har du mye pro-biotika i kroppen, vil det være mye vanskeligere for dårlige mikroorganismer å formere seg og gjøre at du ikke holder deg frisk. Pro-biotika må man være tålmodig med, den kan gi avgiftningssymptomer i starten da dårlige mikroorganismer blir drept og frigjør gift idet de dør.

Disse tre tilskuddene er de viktigste.

 

Hvis du bruker 1000 kr på kosttilskudd som gjør at du holder deg frisk bare 1 dag mer på 2 måneder har du tjent inn de pengene allerede. Virkelig prioriter å ha god helse.

 

På et punkt kjøpte jeg kosttilskudd for 5000 kr i måneden, men det var vel på samme punktet hvor jeg hoppet fra 50 000 kr i måneden til 85 0000 kr i måneden og oppover, så det gikk i pluss. Har skrevet ned kosttilskuddene jeg tok på www.TheMostEffectiveSupplements.com

 

Hvis du snakker veldig mye i løpet av en dag, kan lakris (urten, ikke godteriet) være veldig bra for å bevare stemmen. Man kan enten drikke lakris-te eller ta kosttilskudd med lakris.

 

Ellers er det masse bra for immunforsvaret eller for andre effekter som man kan ta. Energi er for eksempel en faktor som i stor grad blir påvirket av ernæring og næringsstoffer, og det er mer omfattende en man skulle tro. Det fins flere brikker som kan øke energi enn kun koffein.

 

Hvis du er frisk - dra på jobb hver eneste dag, uansett hva. Omplasser tannlegetimer eller avtaler til etter jobb så mye du kan. Fiks ting på forhånd som frigjør arbeidstid. Deleger bort unødvendig arbeid. Skal du flytte, så betal flyttehjelp. Deleger bort alt du kan så du kan bruke mer tid på jobb. Bli så god at timelønnen din er høyere enn det du betaler for en vaskehjelp... også jobber du istedenfor å vaske. Bruk tid på det som har høyest timebetaling. Det som har aller høyest timebetaling er å øke timelønnen din, altså å bli bedre. Deretter å jobbe. Å lære seg hvordan du kan hjelpe flere av kundene dine på en bedre måte, er bedre enn å bruke tiden på å vaske.

Hva vil skje dersom du gjør dette over en litt lengre periode?

 

 

Kontakt


Kontakt er når vi finner oss selv i andre. Når du forteller kunden om noe du bryr deg om som kunden også bryr seg om skaper det kontakt. Hvis begge bryr seg om fotball eller helse og man snakker om den tingen skaper det kontakt. Når du snakker om noe kunden bryr seg om vil det skape kontakt. Kontakt ligger i fellesnevnere. Når kunden tenker "Jeg og!" eller du sier det så snakker man om kontaktskapende ting. Trikset med dette er å tenke etter hva kunden bryr seg om og på en måte legge frem det du sier som om du hadde vært dem.

Tonefallet kan også skape kontakt, hvis du snakker til kunden med et tonefall som du har kjent dem lenge og er allerede en god venn med dem, er det kontaktskapende tonefall. Dette skal gjøres naturlig, og man begynner ikke å si "kompis" eller andre fraser til en eldre, men tonefallet ligger i bakgrunn som om dere er kjent.

 

Vær på lag med kunden

Du og kunden er på lag. Du ringer jo for å hjelpe kunden. Du merker at dere er på samme "team".

 

Skap oppmerksomhet


Kunder kan holde på med noe annet før du kontakter dem. Du skal være fokuset deres.

 

I intro er stikkordene, naturlig, profesjonell, glad og å være en all right person. Du kan gjerne være entusiastisk hvis du føler for det.
Det handler om å være seg selv. Du er en topp-person, de er heldige som får snakke med deg, og du ringer bare for å gjøre livene deres bedre. Ha en smart intro som

Du kan også

 

I intro. Vær profesjonell og ordentlig, med glede og energi bak, samtidig som det er kontrollert. I noen salg så er det mer naturlig å være rolig så vær det. Likevel kan man ha energi og livskraft bak det man sier som Steve Jobs. 

Begynn så tidlig som mulig med å få dem til å si ja, også si noe som fanger oppmerksomheten til kunden. Fortell dem hva fordelene er så tidlig som mulig. De vet jo ikke det.  Gjerne noe positivt.  I moderne salg er det viktig å ikke være en stereotype selger som høres ut som andre selgere de har hørt som ikke var flinke. Vær naturlig isteden også snakk som om du kjenner personen. Da trigger man ikke "red flags".


Naturlighet er et viktig prinsipp i intro. Energi skal man ha, men man nå tilpasse hvor mye trykk introen trenger i forhold til hvilken type salg du driver med.

 

 

 

Bli venn med kunden


Det er alltid fint å bli venn med kunden. Vennskap har en stor verdi i seg selv, og hvis kunden er litt eller veldig interessert i produktet øker det sannsynligheten for at de kjøper. Har du blitt venn med kunden vil det skape et ekstra element som kunden tar med i vurderingen sin. Man ser alltid ekstra positivt på produktet til vennene sine, man hjelper vennene sin til å finne det beste i produktet sitt, man forteller hva man tenker på mer åpent. Man føler også at man ønsker å gjøre vennen en tjeneste.

Det skaper også mer lojalitet til produktet. Alt du trenger å gjøre er å få kontakt med kunden, være positiv, snakke om felles interesser og få kunden til å føle seg bra. Tenk på alle måter du kan få kunden til å føle seg bra på

 

 

Guts


Det spennende med salg er også at man møter så mange mennesker. Man må ha guts til å fortsette alltid. I salg lærer man seg oppførsel og psykologi til mennesker, og du lærer deg å forstå, og finne ut metoder og egne væremåter som avdekker behov og ønsker til kunden. Så til en viss grad vil man forstå kundene.

Man skal alltid forstå dem. Men en sjelden gang klarer man kanskje ikke å forstå en kunde eller syns kunden oppfører seg totalt rart. Da er det viktig å huske, du kan aldri vite ALT om hvorfor en person gjør som den gjør. Du kan vite nok til å hjelpe personen til å ta et godt valg og ha en god interaksjoner, men ikke alt. Noen ganger vil en kunde reagere totalt uforventet.

Tenk på de gangene du ikke visste en grunn til at en person gjorde som de gjorde, også fant du ut lenge etter hva den egentlige grunner var. Derfor må du aldri ta noe av salg personlig eller bli påvirket. Da har man guts, når man ikke lenger assosierer seg med responsene til kunden, men heller tenker hvordan du kan gjøre det bedre og hva som var bra. 

 

 

 

Kroppspråk


Len deg fremover eller stå, ha god kroppsholdning og beveg deg i løpet av dagen og gestikuler litt.

Dette baserer seg på at "motion creates emotion", kroppsholdning påvirker også holdning og hvordan du føler deg. Med brystet fram, åpent kroppsspråk og skuldrene tilbake og bevegelse føler man seg alltid bedre. Det er basic og det vet alle, men det kan være bra og minne seg på ting igjen og igjen. Det er også svært viktig å lene seg litt fremover for å bli offensiv mentalt.

 

Vaner


Det er gull å være helt klar, og begynne å "gunne på" tidlig på dagen. Hvis du har spist, begynner effektivt, og gir alt fra starten blir det en stor forskjell dagene dine. Hvis dette er vanen din, å begynne effektivt hver dag, blir det en enorm forskjell på resultatene dine på slutten av måneden. Trikset er her er å bli løssluppen så tidlig som mulig. Altså snakk høyt, og kjør på fra starten.

Alle ting som er riktig å gjøre kan bli vaner. Vaner er rett og slett det du vanligvis gjør. Hvis du ikke bruker viljestyrke til å styre handlingene dine da er det vanene som tar over. Desto mer vanlig det er at du gjør en ting, desto mindre energi krever det av deg. Så bruk all viljestyrke du har til å forme ekstremt positive vaner, og etter hvert blir det fullstendig "vanlig" for deg å jobbe hardt hele tiden. Da blir det "enkelt". Akkurat som hvis man har trent seg opp til et visst punkt i en idrett, så er det ikke utfordrende og gi alt man har i en hel kamp, man bare gjør det, fordi det er vanlig. Så det er om å gjøre å gjøre så mye rett som mulig hvor det etter hvert blir vanlig. Da vil disse vanene drive deg fremover. Du skaper momentum, altså at du gjør mer og mer ting riktig enkelt, og har fortsatt energi til å skape flere positive vaner. Dette bygger mer og mer oppå hverandre, til du etter hvert går ekstremt raskt fremover.

Det blir litt som en basketballspiller som lærer seg å drible, gjør det til en vane, slik at han slipper å se på ballen og kan begynne å se opp og få mer oversikt så han kan sentre lettere. Når man mestrer å sentre kan han begynne å planlegge og lære seg kamptaktikk. Deretter kan ha begynne å lede lage sitt og organisere laget slik at de vinner. Så kan han fortsette å øve seg på å skyte, bli sterkere, springe raskere, gi enda mer, spille enda forsvar, og etter hvert blir mange av ferdighetene "second nature" de blir "vanlige". Så det blir vanlig å prestere på toppnivå. Fortsetter man slik og gir mer enn noen andre og trener mer, så ender man opp som Stephen Curry hvor han rett og slett er i flyt-sonen nesten konstant, og operer på ekstremt høyt nivå. Da kan han begynne å tenke på hvordan han utnytter svakhetene til motstanderne og styrkene til sitt eget lag, hvor mange andre ferdigheter er så vanlig at han slipper å tenke på dem. Dette blir litt sånn som å tenke over hvilken personlighetstype kunden er, og tilrettelegge i forhold til det, fordi du allerede speiler automatisk, har entusiasme og profesjonalitet og empati på autopilot.

For hver vane du former, jo mer energi frigjør du til å forme nye effektive vaner og bruke viljestyrke på andre effektive ting du vil gjøre. F.eks for meg trengs det mer viljestyrke for å spise usunt enn sunt. Jeg prøver å bare spise ting jeg regner som sunt. Og derfor spiser jeg sunt hele tiden og bruker ingen viljestyrke på det, og har masse viljestyrke til overs.

Det er mange vaner man kan forme, sånn som å putte deg selv i en "Peak state" før du skal begynne å gi bort produktene dine. Det kan være vaner som å fortelle deg selv hvor mye du liker deg selv, jobben og livet om og om igjen. Det kan være spesifikke vaner som at du konkurrerer med deg selv frem til lunsj eller andre ting. 

Etter hvert som du gjør mer og mer ting riktig,  blir det vanlig å gjøre alt rett. da blir det normalen, og da blir du normalt en "constant overperformer". Så lenge du øker alle prinsipper og maksimerer alle så mye som mulig hele tiden vil du feste "normalen" din høyere og høyere. Når vanene dine begynner å pushe deg fremover i tillegg til at du selv strekker deg, da går det virkelig fort fremover.

Gjør autopiloten en ekstremt dyktig pilot så blir det enkelt.

Vaner former livet ditt på en stor måte. Form vanene som du vil skal forme deg. Bare gjør rette ting så fester flere og flere vaner seg og du får større og større fart fremover.

 

Du har MYE MER KREFTER ENN DU ANER!


Mange er ikke i nærheten av sitt fulle potensial. Vi har uendelig mengder med energi egentlig. Vi er ikke i nærheten av å bruke all energi vi har. Fra vi er små ser vi kanskje tegneseriefigurer som alltid ser ut til å kunne ta ut litt mer energi på slutten av en kamp. Vi ser andre toppmennesker som kan gi en helt enorm mengde med innsats og gi alt de har. Hvis vi prøver så vil vi alltid merke at vi kan hente enda mer energi enn det vi allerede har. Denne energien er noe Muhammed Ali hadde masse av og klarte å hente frem for å vinne boksekamper i de siste rundene. Han klarte å hente frem enda mer energi enn de andre + at han var bedre. Onkelen min sa en gang: Slappe av gjør man når man sover.

Så bruk denne kraften når du trenger det. Hver gang du bruker denne kraften og vinner styrker det selvtroen din. Du har kanskje sett folk som springer om kapp og gir alt de har, han som vinner får et ekstra dopamin, endorfin og adrenalin rush. De bruker all energien de har, de henter frem energien de trenger, og vinner. I det de springer over mål-linjen løfter de armene i været og springer seiersrunde akkurat som de nettopp fikk påfyll av energi (fordi de faktisk fikk det). Slik er det mye seiersdager hvor du slår ny rekord, da får du ny energi tilbake. 5 plass bøyer seg over og puster tungt. Noen ganger legger seierherrene seg ned, men de har virkelig mer energi enn de som ikke vant.

Så vit at du har mye mer kraft enn du aner. 

Du har sikkert hørt historier om mødre som klarer å løfte biler opp fra barna deres. Potensialet vårt er mer fascinerende enn noe annet - og det er deilig å utforske og oppleve.

 

Restitusjon


Det er en hårfin linje mellom å gi alt man har og gi for mye. 99,9% av befolkningen gir ikke nok. Noen topp-presterere gir for mye. F.eks Kobe Bryant ga for mye etter min mening etter hvert i karrièren sin og sov for lite. Dette har han sagt selv også. Han ble skadet litt for mye, i forhold til det han kunne unngått hvis han sov mer, og la inn litt mer kvalitets-restitusjon. Det er ekstremt viktig å restituere effektivt, kose seg med venner, kjæreste, familie og skru av adrenalinet. vi må oppleve livet til det fulle, være den beste vi kan være, leve fullt og gi positive bidrag til de rundt oss.

Selvfølgelig, hvis du er et toppmenneske er livet mye bedre, fordi da får du mer kjærlighet, sikkerhet, vennskap, glede, evne til å hjelpe andre og du liker deg selv mer. Adrenalinet vårt påvirkes av om vi står eller ligger. Når vi ligger skrus adrenalinet seg av. Så å ligge med beina høyt er en smart idé i løpet av dagene. Når adrenalinet vårt er av, så reparer kroppen seg mer effektivt. Så husk å restituere litt slik at du har mest mulig energi på langsikt, og prioriter kjæresten din og familie fremfor jobb.

 

Søvn


Søvn er EKSTREMT viktig! Bruk all viljestyrke du har på å VIRKELIG "naile" denne vanen! DU MÅ gjøre det til en vane og legge deg tidlig og sove nok. Dette vil gi deg EKSTREMT mye mer energi, glede, bedre hukommelse, bedre kreativitet, du ser ting klarere, du er mer optimistisk, du blir sterkere og får større muskler, du har sterkere immunforsvar og er mer frisk, du håndterer utfordringer mye bedre og vokser mye bedre. Det er ekstremt viktig. Det påvirker hele livet ditt!

Selvfølgelig, hvis du ikke får nok søvn så skal du klare å prestere likevel - men virkelig - hvis du håndterer å få nok søvn kommer det til å bringe deg ekstremt mye lengre frem! Alt du trenger å gjøre er å gjøre det til en vane! Jeg klarte rekord en dag uten å ha sovet noe særlig, så man kan alltid klare det uansett, så INGEN unnskyldninger - du presterer uansett hver dag. Jeg fikk imidlertid en ENDA større rekord med nok søvn, og ukes-rekordene mine har stort alltid skjedd med overskudd av søvn.

Barn tenker at de vil være lengre oppe, fordi de klarer ikke å se den store forskjellen dagene etter. Når du nettopp har slått dagsrekord, ukes-rekord og måneds-rekord og føler deg bedre enn noen gang og livet ditt er bedre på alle måter, da bryr du deg ikke en dritt om noen usle timer foran pc'en. Velg et lykkelig liv! Du kommer til å være så mye mer effektiv at du tjener tid på å legge deg tidlig! Å legge deg tidlig er alltid den beste investeringen du kan gjøre for deg selv! 

Generell-befolkningen får ikke nok søvn, og de lever ikke det livet du vil! Du er annerledes - du er en vinner! Du vil leve det beste livet! Gitt at du gjør andre ting riktig også så er det enormt mange fordeler med nok søvn. Kvaliteten din på søvnen er enda viktigere.

 Her er alle fordelene igjen: Du føler deg bedre! Flere gledes-hormoner blir produsert, du blir mer avslappet samtidig som du er våken og energisk. Du får mye mer gjort. Du er mye mer positiv, og skaper veldig gode situasjoner for deg selv. Du har et veldig sterkt immunforsvar, og holder deg frisk og unngår ting du ikke vil skal skje også. Du kan bokstavelig talt klare dobbelt så mange salg hvis du klarer å skape en vane å sove 9 timer hver dag eller hva enn som er nok for deg. Du får raskere reaksjon. Du tenker klarere. Du blir mer attraktiv og ser bedre ut. Du konsentrerer deg bedre. Du husker ting bedre. Du lærer opptil 50% fortere. Du bygger mer muskler. Du lærer ting fortere og husker det lengre. Du beskytter deg selv og immunforsvaret ditt. Det føles deilig å være våken! Det har vært dager hvor jeg bare har følt meg totalt våken og det er ekstremt deilig. Folk digger mennesker som oser energi, fokus og glede. Du ser verden mye mer tydelig. Det er bokstavelig talt som å være i en annen verden.

Handling:

- Gjør det til en vane å legge deg tidlig hver dag. Hvis du fortsetter  å gjøre dette i et par uker VIL det bli en VANE å legge seg tidlig, sove nok, og gå rundt med masse overskudd hele tiden.

- Kutt koffein helt etter kl: 12:00. Ikke te, cola, kaffe eller noe med koffein etter 12:00. Etter hvert er det mest fordelaktig å slutte helt med koffein, og flyte på ren naturlig energi hele tiden. Da vil du gjennomgå 2-3 uker med bitte litt abstinenser kanskje, men det går bra.

- Ta beroligende urter om kvelden hvis du vil, f.eks lavendel, sitronmelissse, kamille eller sterkere saker hvis du trenger noe, sånn som passjonsblomst.

- Du kan kjøpe "Blue blocker" briller, installere f.lux på pc'en, dimme lysene på kvelden eller skru av så mye lys som mulig så tidlig som mulig, helst etter at solen har gått ned. Da setter du i gang melatonin produksjonen og du får mer restituerende søvn.

- Vær i sterkt lys eller sol med en gang du våkner.

- Gjør rommet ditt HELT svart eller ta på øye-bind.

- Du kan kjøpe jordingslaken koblet til et spyd som du stikker i bakken utenfor huset, dette er faktisk effektivt. Det hjelper kroppen til å komme i døgnrytme med jorda enklere, pluss at du får mer restituerende søvn, og du får "anti-oksidanter" ført opp til kroppen din fra jorden!

- Søvnlageret ditt bygges opp. En natts søvn hjelper, men 4 netter med masse søvn og en natt med ikke så mye søvn er faktisk bedre enn det motsatte. Så når du har sovet mye 5 dager på rad, da føler du det virkelig! Og når du har sovet bra i flere måneder vil du oppnå et enda høyere helse nivå, fordi kroppen fikk reparert seg mer hver dag over tid.

 

 

Putt deg selv i samme sinnstemning som du vil at de skal være:


Vær gjerne kjøpelysten selv! Akkurat som du speiler andre, vil kundene også speile litt automatisk, og de blir påvirket av deg og dine følelser. Hvis du føler deg ivrig til å ville kjøpe produktet, eller har det selv og er fornøyd, så smitter det over på kunden. Den kjøpelysten bør ligge inni deg i bakgrunnen og ha en indirekte positiv effekt på kunden.

 

Vitenskapen og kunsten av salg

Skjønnheten med salg er at det er en vitenskap, og samtidig en kunst med fullstendig flyt, kreativitet og inspirasjon på sitt høyeste nivå. Den fins en oppskrift for suksess som fungerer som et fundament for suksess i salg. Når denne er lært, vil kreativiteten skape "connections" med kunden nesten automatisk.

Samtidig som det fins en oppskrift, er det også en kunst. Du må være unik og finne din unike måte å selge best mulig på.

Noen ganger (helst hele tiden) i salg er man i fullstendig flow, hvor du har en kraftig innflytelse på kunden, og oser karisma. Geniale ideer flyter fritt og former seg til å bli ord som treffer kunden og skaper magi. Etter hvert blir det som en dans.

 

 

Si ting på en måte som gjør at de akkurat forstår og lærer noe

 

Gi informasjon og knytt det til noe de gjenkjenner. f.eks

"det er akkurat som..."

"hvis du skjønner".

"acetylcholine er et nervesignal som er ansvarlig for læring. for å forklare det - så er det sånn, hva het han igjen? - Petter!. og det mellomrommet der, det går litt raskere - det har med acetylcholine å gjøre."

Hvis du klarer å si en litt avansert kunnskap også koble den til noe de vet om fra før kan det være veldig kraftig. Når kunden tenker "å!, jeg forstår!" da er det gull. Folk liker å forstå ting, og de liker å lære. Da virker det du sier mer genialt også. Du fremstår som en som har peiling på produktet, samtidig som det kan relateres hos kunden.

"Schizandra renser leveren, det er litt som å rense filteret på kjøkkenvifta, man må gjøre det, og leveren er filteret vårt, og da får vi mer energi."

 

De kjøper følelsen du representerer


Hvis du føler deg ekstremt bra vil kunden knytte den følelsen du har til produktet. Når du føler deg bra eller veldig bra, vil de underbevisst koble hvordan du føler deg, til produktet ditt. De vil underbevisst føle at hvis de kjøper produktet ditt vil de føle seg mer sånn som deg. De lurer på hvorfor du føler deg så bra, og de begynner å assosiere gode følelser med produktet du representerer. 

De vil rett og slett kjøpe følelsen du representerer. Du kan selvfølgelig klare det greit uansett, men desto bedre du føler deg, jo bedre resultater vil du få, som igjen gjør at du føler deg enda bedre.

 

 

Spre glede


Hjelp de rundt deg! Desto mer positiv energi du gir til de ansatte rundt deg - desto bedre blir du! I salg er det fordelaktig at andre leverer fordi da vil du selv få mer tro, de vil hjelpe deg. Når andre selger bra selger du også bedre om regel. Det er likevel viktig å huske at alt er opp til deg og at du er fullstendig ansvarlig og, at du konkurrerer med deg selv for å nå de høyeste resultatene. Positiv energi fra andre er bare en bonus, og det er bare fordelaktig for alle å skape et positivt miljø rundt seg.

 Mennesker har en sans for rettferdighet, så fra vi er små ønsker vi at ting skal være rettferdig. Så når noen gjør noe godt for oss ønsker vi å gjengjelde tjenesten. Så når vi hjelper andre kanskje vi får noe tilbake i en eller annen form. Det betyr ingenting om vi får noe tilbake eller ikke, det viktigste er at vi blir glad selv av å gi, og vi liker oss selv mer og selger bedre. Å gi i seg selv, er noe av det mest magiske i livet.

Det eneste som betyr noe er resultatene vi produserer og om vi har det gøy, og å gi så mye positiv energi som mulig til alle du kan er smart! Du snakker litt med andre uansett, hvorfor ikke bare bestemme deg for å være et veldig positivt bidrag livene til andre? Det er det som vil gjøre livet ditt best. Tony Robbins sa en gang (oversatt): "Jeg vil være en velsignelse i livene til andre". Wow! For en innstilling, tenk deg hvordan det vil endre livet hans, og hvordan det allerede har gjort livet hans bedre, og mange andre også?

Bestem deg for å plante positive frø rundt deg.

 

Glede


Alt vi gjør har et mål: Å føle oss bedre, å bli glad, og gjøre andre glad. Så når vi er glad selv har vi verdi, vi har noe som andre vil ha. Alle mennesker vil være glad og når du er glad føler de at du har mer å gi enn hvis du ikke var glad. Selvfølgelig kan du selge bra uten å være glad, men man er rett og slett bedre når man er munter, glad eller lykkelig.

Å gjøre ting som gjør at vi blir glad er vårt ansvar :) Det er faktisk bare vårt liv. Vi er er effektive når vi er glad, det er sunt, og aktiverer en mer kreativ, selvsikker hjerne. Mange mennesker som ønsker suksess og nå sine resultater tenker ikke på å bruke glede nok for å nå dem. Det er så mye mer effektivt! Når du er glad påvirker det andre til å være glad, de blir mer åpen for ideene dine. De tenker at produktet ditt har fordeler som leder til det gode humøret du har.

Det som er viktig med glede er å kombinere det med å være ledende, bestemt, morsom og givende også. Det skal være en aktiv tilstand hvor du er engasjert og styrer livet ditt i riktig retning og hjelper andre.

Smiling og fliring er fordelaktig i salg, det er karismatisk, det løser opp kunden, og åpner kunden og skaper kontakt.

 

 

Feire


Jeg er FOR å feire! Man må feire :) Vi mennesker er litt dyr, så vi blir påvirket av belønning, så vær generøs med belønning og skryt til deg selv og forankre at du klarer hva du vil hver gang du gjør noe bra! Da vil underbevisstheten din koble glede til å gjøre de handlingene som gjør at du når målet ditt! Bare reis hendene i været og juble hvis du føler for det av og til, det er deilig! Og mennesker rundt liker det, og de tillater seg selv og slippe seg selv mer fri og nå sine mål.

Du kan også bare feire litt inni deg. Og selvfølgelig kan du fokusere fremover og visualisere neste mål, og kjøre på videre. Det er en stor forskjell på å være glad for fremgangen din, og hver lille seier :) enn å tenke at du ikke vil vokse mer fordi du er fornøyd. Forskjellen ligger BARE i om du bestemmer deg for å vokse videre eller ikke, du kan likevel være glad og fornøyd med fremgangen din og hele tiden tenke at du skal blir bedre! Det er faktisk MER effektivt i forhold til "Law of Attraction" som faktisk sier at hvis skal føle det vi ønsker å oppnå og visualisere det for å oppnå det.

 

Skriv det ned

 

På de dagene hvor du gjør det bra: skriv ned alle de positive elementene du følte førte til salg, alt. Kanskje det var at du var profesjonell, kanskje det var en spesiell setning som var skikkelig bra, kanskje du hadde spist bra dagen før, sovet bra og spist bra og hadde masse energi. Kanskje du flirte og hadde det gøy med de du jobber med samtidig som du var skikkelig effektiv. Skriv ned alt, de små detaljene, og skriv det med dine ord, slik at du kan bruke det og forankre det, og bygge videre på det som fungerer.

Vet du hva som fungerer kan du gjenskape det. Det er skillet mellom de beste selgerne og de som ikke er det.

 

Visualisering


Dette er en av de største hemmelighetene til alle de mest suksessfulle menneskene i verden.

Alle suksessfulle mennesker har følt følelsen av å leve det livet de har nå, og realisere det de vil. Det gir ekstrem inspirasjon til å oppnå det du ønsker, pluss at det programmerer underbevisstheten til å hjelpe deg til å oppnå den tingen, fordi du assosierer glede med det.

 

Vi har et filtreringssystem i hjernen som heter RAS, "Reticular Activating System". Det systemert filtrer bort alt som ikke er "viktig" og viser oss det som er "viktig". Det er millioner av ting å legge merke til og huske på og tenke på hele tiden, RAS gjør slik at vi bare fokuserer på det som er "viktig". Det som er "viktig" for oss er ting som har med instinkt å gjøre, men også ting vi har fokusert på før og knyttet følelser til. Når vi knytter følelser til noe: f. eks en spesifikk bil så ser vi den hele tiden hvor vi ikke gjorde det før. 

Vi kan bevisst velge hva hjernen skal fokusere på og legge merke til og vise frem til oss. Det viser oss faktisk veier til å nå målene våre, fordi underbevisstheten lagrer og observerer enorme mengder med informasjon for oss hele tiden. Det er som å snakke med en super smart person som vet nesten alt, og vi trenger bare å si til person hva vil ha. Måten vi sier i fra om dette er å tenke på det vi vil ha og knytte sterke euforiske, lykkelige tanker til det. Og gjøre det ofte og kose seg med det, og føle at vi allerede har det. Da setter vi VIRKELIG underbevisstheten i høygir og jobber for å vise oss veien til målene våre. Plutselig får vi geniale innsikter, inspirasjon til å jobbe og følelser på noe vi må gjøre.

Kanskje er det sånn at tankene våre er vibrasjoner som tiltrekker seg omstendigheter i universet også, eller at det påvirker andre mennesker rundt oss. Vet ikke nok om det, men jeg vet at det visualisering virkelig fungerer for å oppnå resultater.

 

Visualisering gir deg også mer tro på at du kan klare det du vil.

 

Vi bør aktivt visualisere at vi har et visst antall salg på en dag og at vi ser tallet i se livlig detalj med så mye følelser som mulig

 

 

Ved kunder på vippen


Det er viktig å betrygge kunden ved et sånt tilfelle, men det er enda viktigere å øke kjøpetemperatur i en situasjon. Man kan gjøre to ting, redusere risiko eller øke kjøpelyst. Mange bruker for mye tid på å redusere risiko. Det er bedre å redusere risiko kort, og vise at det er trygt. Det underbygger hvor selvfølgelig det er at et er trygt. Deretter bør du øke kjøpelysten enda mer for å vippe dem over til at de føler produktet er mer verdt enn eventuell risiko og penger. Alltid etter å betrygge kunden bør du gå rett i fordeler igjen, og få dem til å visualisere og se for se de positive fordelene de vil få. Kjøpelysten gjør at de blir mindre sensitive på pris. Har du nok lyst på en ting kjøper man det. Hele tiden fokuser på fordeler.

 

Alltid vær enig med kunden


Alltid vær enig med kunden. Kunden har alltid rett. Uansett hva de sier så ta stilling om at du er enig og gå derifra. Dersom de sier en ting, så sier du at du er enig, og snakk med et tonefall som virker som at dere er enig. Alltid skap enighet, vær enig - også drar du samtalen i den retning du vil.

For eksempel, hvis de sier: kosttilskudd fungerer ikke. Så sier du: det er faktisk en del kosttilskudd hvor de ikke legger inn så mye innhold, så jeg er enig, ikke alle fungerer så bra. Grunnen til at jeg valgte å jobbe for Vitamail (jeg har jo studert ernæring så jeg kunne jobbet for noen andre også) var at de har høyere innhold.

 

Selvtillit


Du må være fullstendig sikker på at dette er et veldig bra produkt for kunden. Du må vite at kunden kommer til å få fordeler av dette, og hvilke fordeler og ringvirkninger de vil oppleve. Når du er 100% fast i troen din på at dette er et bra produkt og din virkelighet for dette er ekstremt sterk har det en STOR effekt på kunden.

For eksempel, hvis kunden sier: "Du er en flink selger."

Så skal du respondere cirka med dette: "Takk, det er faktisk bare fordi jeg bryr meg. Jeg vet dette produktet fungerer, så jeg blir litt engasjert." (også gå videre i pitchen der du er) Hele tiden skal troen på produktet ditt komme frem. Det er ditt ansvar å få så sterk tro på produktet ditt som mulig, det vil drive deg fremover, og gjøre at du sier mer og mer riktig ting.

 

Når du tror så sterkt på produktet ditt og ringer bare for å gi dem produktet, virker du svært selvsikker. Andre mennesker liker selvsikre mennesker og følger dem, på godt og vondt.Vi skal bruke det til det gode. Gjerne bruk ord som "værsågod" og "jeg er glad jeg kan hjelpe deg", da responderer kunden ofte med takk og forstår enklere at de mottar verdi av deg.

Trikset med å øke selvtillit er:

1. Du og kunden har aldri møttes før, med mindre det er oppfølgings-salg, og du kan begynne forholdet med hvilken som helst virkelighet du vil. Virkeligheten din bør være at du er en selvsikker, morsom, glad, ledende, empatisk, profesjonell og karismatisk person som bare ringer for å hjelpe og gjøre dagen og fremtiden til kunden bedre.  

2. Prøv å bli mer og mer bestemt ettersom samtalene utvikler seg og si ting på en mer og mer selvfølgelig, og sikker på måte. Legg på mer og mer selvsikkerhet til at dette er et veldig effektivt produkt. Si ting på en mer og mer selvsikker måte. Bruk sterke ord, og si at alt VIL hjelpe. Hundre prosent.

3. Tenk over hvordan du selv vil ha det. Hvis du skal kjøpe noe og trenger hjelp, da ønsker du at det skal komme en kapabel person og fortelle EKSAKT hva som er det beste valget, og hvorfor. Du vil komme godt overens med personen. Han skal vite at han bryr seg, men være hundre prosent sikker. Legen din for eksempel må være en som har peiling og vet akkurat hva som er best for deg. (Selv om leger kunne lært litt om ernæring). 

 

Ingen vet noe

 

En hemmelighet i verden er at ingen VET noe! Man har bare forskjellige grader av sikkerhet. Det er noen som mener at jorden er litt eggformet nå og ikke fullstendig rund! 

Vi lærer gjennom å oppleve ting selv og høre på andre og bestemme oss for hva som er sant. Vi har ikke tid til å oppleve absolutt alt sammen selv, og noe er ikke hensiktsmessig, sånn som å ta på et elektrisk gjerde. Altså lærer vi av andre, og vi blir påvirket av andres selvsikkerhet, eller hvor overbevist de selv til det de lærer bort. Så hvis du selger et produkt som hjelper folk, så vær stolt av det og si det bestemt, vær selvsikker på det og vit at du gir noe som gjør andres liv bedre.

 

Vær menneskelig


I dagens salgsmiljø, handler det om å skille seg ut. Den moderne selger er en person som er menneskelig, en de kan relatere seg til, og bare gjør det fordi han bryr seg og vil hjelpe. Det er nøkkelen til suksess i dag. Jeg bruker ofte eksempler som: "Når jeg studerte ernæringsfysiologi" og legger det inn der det passer både for å vise at jeg har ekspertise, at det jeg sier er sant det jeg sier, og at jeg faktisk bryr meg om helse.

De lærer også noe om meg. Det er viktig å vise at du har lidenskap for det du driver med og at du har et forhold til det du selger som er noe "mer" enn bare at du selger det. Det gjør deg mer menneskelig og gjør at du skiller deg ut og gjør deg mer unik i øynene til kundene. Det er også sånn det skal være. Du bør jo ha skaffet en eller annen historie som har med produktet å gjøre. Hvis ikke får du skape en historie enten med deg selv eller noen du kjenner.

 

Fortell personlige historier om deg selv:

Gjerne fortell personlige historier som kunden kan gjenkjenne seg igjen i. Hvis kunden nevner at de kunne tenke seg noe for å få bedre mage/tarm helse, eller at de har litt problemer med tarmen, så kan jeg fortelle en historie de kan relatere seg til, som gjør meg menneske og som selger produktet. I dette tilfelle er løsning probiotika og noe som heter glutamin som reparer tarmen:

"Jeg lærte hvor viktig probiotika er når jeg var yngre. Jeg hadde en del kviser og sånt, og var ganske betent, det gikk ut over leddene og fikk en del hodepine. Og jeg likte det ikke. Alt hang sammen med betennelse og ikke godt nok miljø og helse i tarmen - jeg spiste ganske usunt, og visste ikke at ernæring hadde noe å si. Så det jeg gjorde var å lære meg masse om helse, og lese så mye som mulig.

Fordi når du har kviser som tenåring så vil du virkelig finne svar på det.

Så det jeg gjorde var tilslutt å ta masse probiotika over en stund, fjernet matintoleranser, og gjorde noen andre grep også. Og det som skjedde var at jeg klarte jeg til slutt å faktisk fjerne kvisene, og ble mye mindre betent. Jeg følte meg bedre, fikk mindre vondt i hodet. Jeg fordøyet mat bedre og fikk en bedre magefølelse. Grunnen er at probiotika faktisk dreper dårlige bakterier og sopp i tarmen, de blir som en indre politistyrke. Vi mennesker har faktisk utviklet oss til å leve i harmoni med disse bakteriene så de hjelper oss. De reparer tarmen, fordøyer maten for deg, og faktisk produserer vitamin k og vitamin b. Jeg visste ikke det før en gang. Så nå har jeg veldig god magefølelse, og er veldig takknemlig for det, at jeg lærte det og har såpass bra helse nå."

 

HEI! + Intro


Hvordan man sier "Hei og starten" er veldig viktig! Rammen for samtalen settes idet du sier hei, og etter introen. Vi bør være klare FØR samtalen, og være innstilt på at de skal få produktet ditt. Desto mer selvtillit, entusiasme og selvkontroll du har i introen desto bedre. Man kan lære seg å gjøre dette på kommando.

Rammen for samtalen er at de skal få det du skal gi, og de skal få en bedre dag i tillegg fordi de får snakke med deg, og du er en skikkelig trivelig kar. De er heldig som får snakke med deg. Du er den som leder samtalen. Du er virkelig glad i deg selv og livet, og du er glad for å snakke med dem også. Du er glad, bestemt og entusiastisk.  Du er selvkontrollert og forventningsfull. Du kan gjerne si "Hei" før de har sagt hei også. Du bør snakke tydelig så de hører deg med en gang. Når du er i flyt blir introen din ofte "magisk" bra. Magisk hvis man ikke vet helt hvorfor det fungerer, men man kan også gjenskape det hvis man hører seg selv og trener på det. Man må også være litt spontan og flyte mens man er i introen. Det er deilig å snakke med noen som er i flyten. Det blir veldig levende. Dette er absolutt ikke noe MUST å være i flyten, men det kan skape enormt mange gode samtaler etter hverandre. Så vær bevist på å skape et bra Hei.

Hemmeligheten bak et vellykket Hei er å tenke at du liker deg selv og livet, du ringer med noen spennende nyheter og du ønsker å gjøre livet deres bedre. Du tenker også at det er du som skal lede denne samtalen, og du hjelper dem fra første stund. Denne personen vil ha, de er heldig og de skal få. Dette blir bra. Du gleder deg til samtalen for å gjøre enda flere liv bedre og nå målene dine også. Når du er virkelig glad, selvsikker og empatisk er du optimal.

Husk, i noen salgs-samtaler er det mer naturlig å være rolig, men du kan fortsatt vær entusiastisk.

 Å være original er også bra. 

Min intro er: 

Halloo, 

Æ e Simen Lie. 

Du e ...? 

(så forteller jeg hva som skjer, og tar styring med en gang, med spørsmål de kan svare ja på.)

 

 

Identitet er den kraftigste drivkraften for oppførsel, prestasjon og resultat


Vi kan bestemme identiteten vår. For de fleste mennesker går det rett og slett ikke opp for dem at de kan skape sin egen identitet. Hvem e du? De fleste mennesker "er" det de har blitt fortalt at de er. De er også det de har opplevd. Det er ikke sannheten. Vi har vise drivkrefter inni oss, men generelt har alle mennesker et potensial som er ekstremt stort. Når vi forstår at vi kan velge hvem vi er, og når vi separerer oss fra identiteten vår, kan vi velge å være hvem vi vil.

Du er ikke alltid for sen eller får alltid best resultat tidlig eller sent på dagen, det er totalt tilfeldig. Du oppfører deg som den du tror du er pluss vanene dine.

For eksempel mange selgere føler at de får 10 salg pr. dag eller 15 salg per dag eller 35 salg per dag. Dette påvirker underbevisstheten helt ekstremt. DET ER INGEN SOM ER 15 SALG PER DAG! VI ER DET VI BESTEMMER OSS FOR Å VÆRE! Og når vi bestemmer oss for å være 20 salg per dag selgere, da vil det løfte oss opp mot å levere mer og mer. 

Min identitet er å gjøre det bra hele tiden. Jeg liker å være på mitt beste, fordi da er det mye mer gøy. Jeg er entusiastisk til vanlig, og jeg er det hele dagen. De periodene hvor andre kjører på og får en del salg - jeg er sånn til vanlig - hele tiden! Da får jeg 3-4 ganger mer salg enn alle andre hele tiden! Fordi de har ikke samme identitet som meg. Også i tillegg når vanene mine har fulgt etter og gjør det mer naturlig for meg å være entusiastisk enn ikke, da er jeg sånn hele tiden! Man må selvfølgelig spise sunt og sove nok for å være ekstremt god hele tiden, men identitetskift er det som tillater dette å skje. Hver gang vi får suksess kan vi løfte identiteten vår, men vi kan også begynne å gjøre det for å få det til å skje! Alltid løft identiteten din!

Identitet er den kraftigste drivkraften i mennesker! Vi gjør ekstremt mye for å være den vi tror vi er! Og det er totalt tilfeldig! Det er så ekstremt tilfeldig! Bare tenk hvis verden var helt annerledes, da ville du også vært helt annerledes! Vi kan bestemme hvem vi vil være. Også desto mer fordelaktig identitet vi skaper for oss selv desto lykkeligere liv får vi!


Christiano Ronaldo sa noe sånt som at han likte å trene hardt! Han sa "its part of me, im not doing this work because i have to, im doing it because its part of me"" It's Part of Me! Tenk på det. Det er jo ikke det! Det er kun noe han har bestemt seg for! Han tenker at han er BEST I VERDEN! Ingen babyer har sånne tanker når de blir født. De blir skapt. Han har blitt kåret til verdens beste! Virkelig ta kontroll over din egen identitet, hele tiden skap en identitet som gjør at du gjør positive handlinger og du skaper et mer og mer positivt liv for deg selv og andre.

 

Så se for deg at du er en person som snitter enda bedre enn det du gjør i dag, og snart nok vil du bli den personen hvis du bare fortsetter og lære og vokse! 

 

Bestemt

Det er ekstremt viktig å være personen som er sjefen i samtalen. Du er lederen. Du er sjefen. Du styrer samtalen. Samtidig er du grei og vil kunden sitt beste. Du skal på en måte være dominant og samtidig løfte kunden opp på ditt nivå

 

Vit suksessfaktorene og utvikle dem + Still dem inn


Det handler bare om å vite om og forstå alle suksessfaktorene i salg også stille inn energiene. 


Vi må stille inn og legge på mer Entusiasme, Ledelse, Kjærlighet, Selvfølgelighet Ekspertise, Empati, Profesjonalitet, Humor, Selvkontroll,  Selvelsk, Glede, Speiling, Kjemi, Kose seg med livet, Se det morsomme i livet, Energi, Ha det gøy, Lyst til å hjelpe kunden, Målrettethet, Misjon og Mening. 

Dette er de viktigste kvalitetene som skal til for at du er en attraktiv person, som kunden åpner seg for, kanskje ser opp til og kjøper av.

Etter hvert som du lærer om ting og husker på ting og bruker det i samtalene desto mer blir det  vanlig å gjøre, som å være profesjonell og bruke entusiasme og være selvkontrollert samtidig, og ta ting som en selvfølge. Man trenger bare å selge og lære mer og mer om salg, så blir det en del av deg, også kan du stille inn fort fordi du vet om alle knappene.

Når du ser hva som fungerer bra og hva du kan gjenta og hva du kan øke, da har du makt.

På de beste dagene våre treffer vi stort sett alle disse. Av og til kan det være at vi må legge på mer empati mens vi har veldig bra dominans og entusiasme, for å vise at vi bryr oss, og da treffer den vi den riktige energien. av og til kan vi ha bra empati og vi vil kunden sitt beste, men vi er ikke ledende nok. Etter hvert bør vi alltid bry oss om kunden (det hjelper  å selge noe som gjør livet deres bedre), og vi bør alltid være profesjonell

Disse henger sammen også. Desto mer ledende du er, desto mer blir du respektert av kunden og desto kjekkere syns du det er, fordi de viser mer respekt og er mer åpen, og desto mer bryr du deg om kunden. Desto mer du liker deg selv og gjør ting i livet som gjør at du liker deg selv, desto mer liker du andre, og desto mer liker de deg. Desto mer du liker deg selv desto enklere er det å ha empati. Husk at man kan vise . Desto mer entusiastisk du er, desto mer blir kunden som igjen gjør det mer interessant for deg.

Jeg ser for meg en som en energistråle som må treffe midt fremover med riktig styrke av hver suksessfaktor. Dette kan vi stille inn. Så når vi er klar over alle suksessfaktorene, forstår hvorfor de er viktig og hvordan det påvirker kunden til å få lyst på produktet ditt, så trenger vi bare stille de inn. Dette er det store skillet mellom mellom "constant overperformers" og nye selgere.  Vi kan også se for oss at suksessfaktorene er strenger som vi stiller inn for at lyden av gitaren skal bli perfekt. Eller at suksessfaktorene er ingredienser til en matrett, hvor man må putte på mer av en ting for at smaken skal komme i balanse.

Jeg liker å tenke på det som en energistråle fordi det tar høyde for at jeg kan putte på mer kraft og energi i ulike suksessfaktorer, slik at energistrålen min blir enda klarere, stabil, sterkere og rett på kunden. Du kan alltid elske deg selv og livet mer. Det er ikke nok å bare legge til bitte litt empati, vi må ha riktig mengde, og desto mer er alltid bedre. Du kan alltid være mer empatisk. Du kan alltid vite mer om produktet ditt. Du kan alltid forklare ting på en måte som kunden forstår bedre. Du kan alltid øke energistrålen din, og du kan alltid bli mer kraftig. Desto sterkere energistrålen din blir desto mer positiv energi kan du sende til kunden, og desto flere kjøper av deg.

Og når vi i tillegg tar ansvar for  å øke f.eks vår egen ekspertise og lærer mer om produktet slik at den kan bli stilt inn høyere. Fordi det er en del selgere om tenker: "Jeg bryr meg så mye så mye om kunden".. Uvisst hvor mye. Og de tenker ikke, hvordan kan jeg øke den? Hvordan kan jeg se viktigheten av produktet mitt enda mer? Hvordan kan jeg føle alle fordelene de får - slik at jeg øker empati og hjelper andre flere mennesker? Da kan vi bli så god vi bare vil. På samme måte kan vi elske oss selv mer og kan stille inn selvelsken mer. Eller tenker 

 

 

Hvis du forstår dette prinsippet har du fullstendig frihet i verden, du kan bli så god du bare vil

1. Finn og vit om alle suksessfaktorene i salg

2. Forstå hvorfor suksessfaktorene gjør at kundene vil ha produktet ditt

3. Øk, realiser og bruk disse faktorene så mye som mulig. Vær kreativ med hvordan du øker dem

 

Hva er oppgaven din?

Oppgaven din er å vise dem fordelene med produktet. Bevise det, og la det oppleve produktet gjennom stemmen og ordene dine. Din jobb er også å gjøre dagen deres bra og få dem til å føle seg bra. Du skal rett og slett gi dem et bedre liv.

 

 

Tenk at du gir bort dette gratis


Produktet ditt har en god pris, og du gir mye mer verdi til kunden enn det de betaler. 

Et lite triks jeg bruker er å tenke at jeg gir bort produktet helt gratis, jeg ringer bare for å gi dem det og fortelle om alle fordelene. Dermed skaper jeg en måte å snakke på som er enda mer selvsikker, enda mer selvfølgelig og jeg legger på enda flere "givende ord". F. eks:

"Så det du har fått, det er 2 måneders forbruk, 120 kapsler, til 50 % rabatt, 199 kr, og vi spanderer i tillegg frakt, og det er bindingsfritt selvfølgelig, og du hvis du ønsker mer så er det 369,- + 29,- i porto. Det er ca. 94 % som velger å fortsette, basert på de fjorårets statistisk, så du skal få føle effekten på kroppen din først. Virkningstid er ca. 1 mnd eller 2, hvor du vil begynne å få mer litt lindring først, også mer betennelsessenking etter hvert, noen merker det etter 2 uker, men jeg pleier å være på den sikre siden og si 1-2 måneder. Og - er du over 18 år? kjempe bra - og jeg syns det er utrolig viktig med helse. Altså, desto bedre helse man har, jo bedre føler man seg, og desto mer kan man gi kjærlighet til familien også, og desto mer får man tilbake  .. jeg syns det er viktig! Og da er det fortsatt riktig dato med: 23.04.1963? osv. - ->inn til  verifisering"

Også avslutter jeg med værsågod.

Hele tiden tenker jeg at jeg GIR dem et bedre liv.

 

"Race against the clock"


Dette er et spill du kan spille med deg selv. Etter hvert så vet du ca. hva du får til neste pause eller klokka 11, 12:30, 14:30 osv. På en bra dag ligger du på en viss mengde salg til klokka 11, og det handler om å slå dette punktet, og øke dette punktet så mye som mulig.

Etter hvert blir man vandt til å ha en viss mengde før 11, og da kan man levere jevnt bra, og hele tiden pushe tallet ditt til klokken 11 opp hele tiden, prøve å ligge godt foran, og konkurrere med deg selv. Desto bedre tall du får til klokken 11, jo bedre ligger du an for en topp dag, også sikter du videre til å ligge godt foran klokken 12:30 eller et annet punkt. Og da får man den deilige følelsen av å ligge bra an, og man pusher inn ekstra salg for å "knuse" et vist tidspunkt. Når du har klart det bra må du selvsagt sette deg et høyere mål ved neste mål-linje. Du kan alltid hente deg inn uansett. Men det er gøy å konkurrere med seg selv og klokka, og fokusere på neste delmål.

F.eks 

Jeg ser for meg at jeg vil ligge på over 7 før klokken 11:00 (da ser jeg for meg 10-11 i hodet). Klokka 10 ligger jeg allerede på 5 og har en knall start, og blir gira og havner til slutt på 10 fordi jeg peiser inn på slutten, da føler jeg meg skikkelig bra og sikter videre på 16 til 12:30.  Også når jeg det også, Og da sikter veg videre på 26 og klarer faktisk det! Jeg ligger langt foran de andre og tenker kun på hva jeg selv skal ha, også setter jeg meg et nytt mål til klokken 16:00 om å ha 35 også klarer jeg det! Også skal jeg ha i hvert fall over 40 til klokken 17:00 og kanskje til og med 45. Også ender jeg til slutt på 42 og hadde en knall dag! Fordi jeg konkurrerte hele dagen og koste meg med å ligge godt foran på hver mål-linje. Så mål-linjene flyttes etter hva jeg klarer på den forrige mål-linjen, også visualiserer jeg hele tiden at jeg klarer det veldig bra og ligger godt foran til neste.

Dette vil lede opp til at du for en knall bra dag. Hvis du har 4 mål-linjer i løpet av dagen, og du klarer 2 ekstra enn hva du kunne klart i hver periode, fordi du konkurrerer og er gira, så blir det totalt 10 ekstra salg på den dagen, og det kan bli en veldig stor forskjell fordi du gasset på fra start og ville knuse målestokken din til klokken 11:00, også ble du selvsikker, og satte deg et bra mål og at du skulle ha så mange totalt til klokken 12:30, også følte du deg enda mer selvsikker, lå godt foran skjema, men ville strekke deg, også når du neste totalsum mål også, og til slutt blir det en skikkelig bra dag.

Slik er det i basket også, man har 4 perioder, og prøver å vinne perioden mest mulig, og KNUSE det andre laget, og skaffe seg en GOD ledelse!

 

Husk på at standarden for hva som går an må økes også! Jeg gikk fra å klare 0,5 salg pr. time til 7 salg pr. time, og hadde perioder hvor jeg klarte 10 salg pr. time, og da forstår jeg at vi mennesker har mye mer å gå på, hvis vi bare er virkelig glad, i flyten, bestemt, profesjonell, speiler kunden, har det gøy, blir entusiastisk over fordelene og gir dem produktet ditt fordi selvfølgelig skal ha. Når du gjør dette HVER gang i HVER samtale BLIR DET EN ENORM FORSKJELL! Du gir full innsats, men det blir faktisk lettere, og MER gøy!

 

 

Tøffhet


Tøffhet er å ALLTID være positiv, og innstilt på at dette blir en bra dag. Positiviteten din skal skinne gjennom alle utfordringer, fordi en eller annen form for utfordring vil komme, men de som vinner vil alltid være de som kjører på likevel! Dette prinsippet forankres når det kommer en eller annen utfordring og reagerer med å knuse igjennom utfordringen og seire og får en del salg.

F.eks, hvis ringe-systemet plutselig begynner å skurre via dårlig Internett eller noe. Du hadde en god samtale med en kunde, også plukker du opp din egen telefon, ringer opp og fullfører salget og får salg, mens alle andre gikk og tok pause, da vant du. Din tøffhet og din positivt vant, og derfor er du en bedre selger enn de andre.

Det kan også hende at du ikke får uttelling på et par kunder som hadde en veldig alvorlig grunn til å ikke kjøpe.  Hvis du da tenker at du i hvert fall gjorde det ganske bra, og fortsetter å være i toppform og veldig klar for de neste samtalene, vil det går bedre i dem. I de neste samtalene kommer det plutselig 5 kunder på rad som har potensial til å kjøpe mye av deg, og du gir bort produktet ditt til alle sammen, bare fordi du holdt deg klar. Da vant tøffheten din. Tøffhet er optimisme og innsats i uansett hva som skjer. Du forstår at det eneste som betyr noe er PMI'en din, og at du skal ha en bra dag uansett hva. Derfor blir du den beste også. Det vil komme utfordringer til alle, når de kommer, da skal du knuse de og kjøre gjennom dem og få mye mer uttelling og antall salg enn det de andre får med sine utfordringer. 

Det blir litt som Mario Kart, eller et bil-spill, av og til vil det komme et bananskall eller noe i veien, og hvis du er virkelig dyktig unngår du alle, men en sjelden gang er det nesten umulig å unngå det, men du forholder deg positiv og vinner til slutt.

Du kan selvfølgelig være smart og skape mindre utfordringer for deg selv som å spise veldig sunt, sove nok og være i toppform, men hvis du en sjelden dag for eksempel er syk og du vil jobbe likevel, da skal du virkelig gjøre det ekstremt bra uansett. Fordi utfordringene våre kommer av og til likt, så det er lett å se hvem som takler det best. Andre ganger får vi utfordringer på forskjellige tidspunkter enn andre, og om vi skaper bra resultat i de periodene eller ikke vil avgjøre suksessen vår på måneds-budsjettet og årsbudsjettet, og livs-suksessen vår. Jeg anbefaler likevel å tenke at verden er en positivt plass, hvor det er ekstremt gøy, og alt går veldig godt for deg. Da vil du tiltrekke deg mer av dette, fordi du vil skape flere situasjoner med handlingene dine som gjør at dette stemmer. Dette skjer ubevisst. 

Bare tolk alt som positivt. Tenk at alt er bra, også skap grunner for det, akkurat som du gjør med alt kundene sier. Selvfølgelig hvis du gjør noe du vet ikke er bra, så bør du koble negative følelser til det, og motivere deg selv til å endre oppførselen din. Samtidig, så lenge du endrer oppførselen din fremover, og legger deg tidlig, spiser sunt, er snill, jobber, blir bedre og koser deg fremover, så er alt som har skjedd med deg positivt fordi (...) . Dette må vi fylle inn selv, f. eks fordi vi lærte, fordi vi ble sterkere eller andre grunner som gjør at vi har fordel av dette i fremtiden.

Michael Jordan sa at han tolket alt som noe positivt. "Look for the good and you will always find it". Det i hvert fall det eneste som gjør at vi vil vinne.

Det tøffe menneske gir full innsats, er optimistisk og seirer fordi han vet at det er det eneste som hjelper. Han vet også at å være optimistisk er viktig for kreativiteten hans, og han vet det kommer bare til å bli bedre hvis han fortsetter å lære og vokse og blir sterkere. Livet blir alltid bedre for den som er tøff som vokser.

 

Å bry seg


En ting som kanskje ikke belyses nok innen salg er hvor viktig det er å faktisk bry seg. Greier du å se gleden i å hjelpe folk, vil kunden høre det. Da kjøper de av deg.

 

Man trenger bare å være god nok hele tiden


Hvis man blir god nok til å få et salg kan man få salg igjen, og mange. Forskjellen blir enorm på små justeringer.

Se for deg en en høydehopper som blir akkurat god nok til å hoppe over en stang. Se for deg at han skal hoppe over den stangen 100 ganger. Se for deg at å hoppe over den stangen representerer å få et salg. 

Altså er forskjellen på de hundre hoppene 0 og 100 suksessfulle hopp. Altså litt bedre = massiv forskjell.

Man kan også hoppe langt over hele tiden, og hoppe over flere stenger (altså multipakker) hvis du kan det.

Gjør det litt bedre eller mye bedre, HELE TIDEN!

 

 

Gjør det enkelt


Å gjøre det enkelt er viktig slik at kunden henger med på alt du sier. De forstår hva du sier. de er interesserte nok. De vil bare høre interessante ting. De vil kun vite, hva er fordelene for meg, hva koster det og hvordan får jeg det.

Å gjøre det enkelt handler om å raffinere all informasjonen du har, og velge de få viktigste tingene å si. Alt du sier øker eller senker kjøpetemperatur. Derfor 

Hvis du gjør det enkelt vil det også påvirke selgeren til å tenke at produktet er enkelt også.

Man bør lære MER og MER om produkt og salgsteknikk, men du kan bare velge en viss mengde ord inn i en salgs-samtale, så raffiner og velg de viktigste.

Selvfølgelig, hvis kunden kan ganske mye om temaet og har lyst å prate kan du gå enda litt dypere for å vise at du kan litt om dette.

 

 

Jobb i stillhetene


Det mest garanterte måten å slå andre på er å jobbe når de ikke jobber. Det fins punkter i løpet av en dag hvor alle jobber samtidig, da er det som regel mye trykk. I disse periodene kan man utkonkurrere de andre. Dette er effektivt - å være den som jobber smartest når alle jobber og gir mest innsats. Da vil man vinne. 

Det fins imidlertid en annen tid, hvor det er "stille". Dette er periodene hvor det blir litt "stillere" i salgsmiljøet, rett etter lunsj, i lunsjen, og noen perioder du vet det blir å være stille. Veldig få klarer å slå en som ALLTID jobber, og jobber MED DE MEST VIKTIGE TINGENE. En periode når det er "stille" kan også være når andre ser på TV og ikke går fremover i livet. Det kan være klokken 20:00 på kvelden, når andre ikke bruker tiden sin effektivt. Det kan være når du sitter å leser salgstrening på fritiden din fordi du VET du vil få tilbake 10 GANGER enn innsatsen du putter inn til å utvikle deg selv. Du vet når disse tidspunktene kommer. Det er da du drar i fra. Ingen klarer å henge med deg hvis de ikke løper fremover. Hvis de har stoppet og du fortsetter å løper eller sprinter mens de andre små-jogger, du drar du FORT i fra! Det er uunngåelig at du vinner hvis du springer fortere enn de andre OG du springer når de stopper!!! Da vil du vinne.

Så dersom du ønsker kjærlighet i livet, masse penger, frihet til å gjøre det du vil, mestring, ha det gøy, slå rekord og gjøre alt du vil - så ANGRIP STILLHETENE MED PRODUKTIVT ARBEID!

Hvis du skulle prøvd å tenke deg livet det som fullstendig lykkelig? Hvordan ville det vært? Hvis du virkelig gjorde det SÅ BRA som det bare kan bli - hvordan ville det vært?

Hvis du ikke bryr deg om å ha det beste livet du kan ha. Da trenger du ikke gjøre smarte ting hele tiden. Jeg vet at du er et toppmenneske - du vil ha det beste livet mulig! Derfor angriper du stillhetene og blir enda bedre i dem! Gjør det til en vane!

Det er i stillhetene du skaper magien i livet ditt!

Til slutt blir det nesten ingen stillheter, du bare er en bølge av jevn energi som jobber hele tiden, når du har bestemt deg for å jobbe. Velg når du skal jobbe intensivt med jobb og når du skal jobbe intensivt med trening eller restitusjon.

Jeg anbefaler selvfølgelig restitusjon, fordi det kan være den mest produktive handlingen du kan gjøre. Jeg anbefaler IKKE overtid i salg. Vær heller MYE mer effektiv når du først selger, og bruk tiden til å lære mer når du ikke jobber. Det er bedre å bruke tid på å øke timesbetaling enn å bare bruke timer. Da anbefaler jeg heller å spise sunt, trene, lære mer om salg, øke din egen selvtillit, hjelpe andre mennesker rundt deg, motivere deg selv og gjøre mange andre ting utenom jobb som gjør deg til en bedre selger på jobb! 

 

 

Jeg ønsker deg en optimal salgskarriere!

 

Du klarer alt du vil! Når du har brukt tid på å lese hele denne boka og kjøpt Elite Selling vet jeg at du er en person som kommer til å få mer og mer suksess uansett.